KNK Heyeti: Silopi'de direniş ruhunu gördük

Sıkıyönetim saldırılarının bir ayı aşkın süredir hedefi olan Silopi’de incelemelerde bulunan KNK heyetinden Naliya İbrahim ve Shahla Hafial, topyekün saldırı altında olan kentte halkın direniş ruhunu gördüklerini belirtti.

Sıkıyönetim saldırılarının bir ayı aşkın süredir hedefi olan Silopi’de incelemelerde bulunan KNK heyetinden Naliya İbrahim ve Shahla Hafial, topyekün saldırı altında olan kentte halkın direniş ruhunu gördüklerini belirterek, buradaki zaferin tüm Kürdistan'ın zaferi olacağını söyledi.

Halkın öz yönetim direnişine karşı sıkıyönetim saldırılarının bir ayı aşkın süredir devam ettiği Silopi’ye gelerek incelemelerde bulunan KNK (Kürdistan Ulusal Kongresi) temsilcileri Naliya İbrahim, Shahla Hafial kentte yaptıkları incelemeleri ve görüşmeleri değerlendirdi.

KNK heyetinde yer alan Naliya İbrahim gözlemlerini aktarmaya, “Geldiğimizde Silopi'yi gördük, gerçekten çok harap etmişler. Saldırılar karşısında halkın moralinin yüksek olduğunu ve direniş duygusunun ilerlemiş olduğunu gördük. Bu da bizim için gurur vericidir" ifadeleriyle başladı. Herkesin gelerek Silopi sokaklarını ve Silopi halkının direniş iradesini yerinde görmesi gerektiğini söyledi. “KNK delegeleri olarak gerçekten bir yandan Türkiye devlet güçlerinin halkın üzerine gelip her yeri harap etmesine çok üzüldük ama diğer yandan halkın kendi iradesiyle, yüreğiyle canını ve malını vererek topraklarını savunmasından dolayı çok mutluyuz” diyen İbrahim, halkın ortaya koyduğu bu iradenin büyük ve kutsal bir irade olduğunu vurguladı. Kente dair gözlemlerini Avrupa basını dahil birçok kesimle paylaşacaklarını dile getiren İbrahim, “Halka yapılanları ve buradaki gerçekleri herkesin öğrenmesi için, herkesle paylaşacağız” dedi.

Türkiye devletinin barış ve çözüm sürecini bitirdiğini ve savaşa başladığını ifade eden KNK temsilcilerinden Shahla Hafial ise "AKP sadece Kuzey Kürdistan değil Rojava ve Güney'de de DAİŞ çetelerine destek veriyor. Her yandan Kürtlere saldırıyorlar. Kuzey Kürdistan'da halka çok kötü bir şekilde saldırıyorlar. Halk üzerinde hem fiziki hem de psikolojik bir savaş yürütülüyor. Kuzey Kürdistan'a gelme sebebimiz halka karşı uygulanan bütün insanlık dışı uygulamaları gözlerimizle görmek ve dünya kamuoyuyla paylaşmak" şeklinde konuştu.

Devlet saldırıları nedeniyle Silopi'nin harabeye çevrildiğini ifade eden Hafail, "Daha önce de gördüğümden dolayı şimdiki haline baktığımda üzülüyorum. Buradaki bilinci ve insanların tutumlarına baktığımda büyük bir güç alıyorum. Nasıl böyle güçlü durabiliyorlar ve bilinçli olarak her şeyi göze alıyorlar ve böyle direniyorlar. Amaçları Kürt kadınları şahsında Kürtleri katletmekti. Bu yüzden özellikle kadınlara saldırıyorlar. Kadınların iradesini kırmak istiyorlar, psikolojik olarak güçlerini kırmak istiyorlar. Ama bu kadınları daha çok güçlendirdi. İnsana en çok güç veren Silopi kadınlarının 'Biz korkmuyoruz. Ne yapsalar da saldırılarından korkmuyoruz. Bizden korktular bu yüzden bize saldırıyorlar. Zafere kadar direnişimiz devam edecek' gibi sözleridir" diye belirtti.

AKP ve devletin amacına ulaşamayacağını belirten Shahla, Kuzey Kürdistan'ın zaferinin bütün Kürdistan'ın zaferi olacağının altını çizdi.