GÖRÜNTÜLÜ

Kobanê’de 8 Mart: Kadınlar tarihi rol oynayacak

Kobanê’deki 8 Mart kutlamasında, "Kadınların tarihi rolünü yerine getireceğine inanıyoruz" mesajı verildi.

Fırat Kantonu’nda binlerce kadıni 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü “Özgür kadın iradesiyle soykırım, işgal ve tecrit politikalarını boşa çıkaracağız” sloganıyla karşıladı. Kadınlar sabahın erken saatlerinden itibaren kutlama alanına akın etti.

Etkinlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadınlara ve onların tarihi rolüne ilişkin değerlendirmeleri dinletildi.Kongra Star Fırat Kantonu Koordinasyonu Sözcüsü Zozan Bekir, şehitlerin yıllarca süren emekleri sayesinde 8 Mart’ı kutladıklarını söyledi ve bu vesileyle özgürlük şehitlerini andı.
Kurdistan Özgürlük Hareketi öncülüğünde kadınların özgürlüklerini sağlamaya yönelik tarihi adımlar attığını belirten Zozan Bekir, “Başladığımız yolun ortasında durmamalıyız, dünyanın bölgemizdeki kadın devrimini küresel bir devrime dönüştürmesi, binlerce yıldır kadının varoluş mücadelesini veren gerici güçlere karşı mücadeleyi güçlendirmesi gerekiyor. Bütün dünya kadınları bugünü kutlayana kadar çalışacağız. Kuşkusuz bugünün önemi Önder Abdullah Öcalan'ın düşüncelerini ve onun kadın ve toplum özgürlüğü mücadelesini okuyarak anlaşılabilir” diye konuştu.

 Fırat Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Kadın Meclisi Yöneticisi Eyşe Efendî, kadın özgürlük çizgisini tamamlayacaklarını vurgulayarak, “Büyük acılara rağmen kadınların tarihi rolünü yerine getireceğine inanıyoruz. Bunun gerçekleşmesi için de tüm alanlarda; askeri, siyasi, diplomasi, sosyal ve diğer alanlarda büyük fedakarlıklar verilmeli. Bu yolda yürümeye hazır olduğumuzu göstermek için buradayız” ifadelerini kullandı.

 Konuşmaların ardından Vajîn Akademisi, Hîlala Zêrîn Hareketi Kadın Kültürü ve Baqî Xido Kültür ve Sanat Merkezi’ne bağlı kültür ve sanat grupları şarkılarını seslendirdi.