‘Kobanê, kadınların da davasıdır’

Kobanê Kumpas Davası’nda yargılanan kadınlar için ‘suç’ olarak tarif edilen şeyleri birlikte işlediklerini belirten KBG’den Tülay Korkutan, “Bu dava bizimdir, yargılanmak istenen ortak mücadelemizdir” dedi.

KOBANÊ DAVASI

Kobanê Kumpas Davası’nın tamamen asılsız iddialarla kadın mücadelesini kriminalize eden, sindirmeye çalışan bir dava olduğunu söyleyen Kadınlar Birlikte Güçlü’den (KBG) Tülay Korkutan, bütün kadınları 16 Mayıs’taki karar duruşmasına çağırdı.

Kobanê Kumpas Davası, yarın görülecek ve kararın açıklanması bekleniyor. ANF’ye konuşan Kadınlar Birlikte Güçlü’den (KBG) Tülay Korkutan, “Bu dava bizim de ana gündemimiz, çünkü yargılanan, cezaevinde olan, cezaevinde olup bırakılan, sürgünde olan kadınların hepsini tanıyoruz. Tanımasak da mücadelelerine tanığız. Mesela 8 Martlar, 25 Kasımlar ya da herhangi bir erkek şiddetine yönelik kurdukları sözleri, basına verdiği demeçleri iddianamede yer alıyor. ‘Suç’ olarak tarif edilen şeyleri, aslında biz o kadınlarla birlikte işledik. 8 Martları birlikte örgütledik, 25 Kasımları birlikte örgütledik, erkek şiddetine karşı birlikte ses verdik. Aslında yargılanmak istenen bizim ortak mücadelemiz. Bu açıdan Kobanê bir kumpas davası. Tamamen asılsız iddialarla ve özellikle de kadın mücadelesini kriminalize eden, sindirmeye çalışan bir yerde duruyor davanın kendisi” dedi.

YARGILANMAK İSTENEN ORTAK MÜCADELEMİZDİR

Tülay Korkutan, savaş sırasında şu an yargılanan kadınlarla birlikte barışın sesini yükselttiklerini hatırlatarak, şunları söyledi: “Orada yargılanan arkadaşlarımız, aynı zamanda birlikte sokakta mücadele ettiğimiz arkadaşlarımız. Savaşa birlikte hayır, dedik. DAİŞ’in Êzîdî kadınlarına yaptıklarına hep birlikte hayır, dedik. Davanın kendisi asılsız. Orada yargılanan bütün arkadaşlarımızın mücadelesi, bizim ortak mücadelemiz ve yargılanmak istenen de bizim bu ortak mücadelemizdir. O yüzden bütün kadınları 16 Mayıs'ta Ankara’ya davet ediyoruz.”