Türk devletinin katlettiği Hevrîn Xelef ve Yadê Eqîde anıldı

Kongra Star ve Zenubiya Kadın Topluluğu Meclisi Hevrîn Xelef, Yadê Eqîde ve Türk devletinin katliamında şehit düşenleri andı.

İşgalci Türk ordusunun 13 Ekim 2019'da düzenlediği işgal saldırılarına karşı halka destek vermek üzere Serêkaniyê’ye giden sivil halktan oluşan konvoya yönelik faşist Türk ordusu tarafından vahşi bir katliam gerçekleştirildi.
Kongra Star Meclisi ve Zenubiya Kadın Topluluğu Meclisi, şehadetlerinin 4'üncü yıl dönümünde Hevrîn Xelef, Yadê Eqîde ve katliam şehitlerini andı.

Kongra Star Meclisi, Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik Uluslararası Komplo'nun yıl dönümünde saldırılarını sürdürdüğünü belirterek, vahşi yöntemlerle ve yasak silahlarla soykırım politikaları ve barbarca saldırılar yürüttüğünü vurguladı.

Açıklamada, işgalci Türk devletinin; Serêkaniyê, Girê Spî, Efrîn halkını zor ve baskı kullanarak göç ettirmesi, bölgenin demografik yapısını değiştirmesi, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik işgal ve imha saldırılarının yanı sıra altyapıyı hedef almasının savaş suçu olduğu ve bu saldırılar ile DAİŞ çetelerinin canlandırılmak istendiği belirtildi.

Açıklamada, halka, kadın örgütlerine soykırım politikasına karşı mücadeleyi yükseltme çağrısında bulunuldu.

MINBIC

Minbic Zenubiya Kadın Topluluğu Meclisi de şehit Hevrîn Xelef’in şehadetinin yıl dönümü vesilesiyle anma etkinliği düzenledi. Etkinliğe Zenubiya Kadın Topluluğu Meclisi, Demokratik Sivil Yönetimi, komite temsilcileri, sivil meclis üyeleri, İç Güvenlik Güçleri, Demokratik Suriye Meclisi (MSD) ve çok sayıda kişi katıldı.

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Zenubiya Kadın Topluluğu Eğitim Komitesi Üyesi Asya Mihemed, "Şehit Hevrîn Xelef dünyanın gözü önünde katledildi. Hevrîn Xelef, tüm Suriye kadınlarının özgürlük meşalesi oldu" dedi.

Minbic Yürütme Meclisi Eşbaşkanlık Yardımcısı Nura El Hemid ise şunları söyledi "Hevrîn Xelef, güçlü bir kişiliğe, bilgiye ve büyük bir siyasi deneyime sahipti. Kuzey ve Doğu Suriye'yi yönetebilecek siyasi bir birikime sahipti. Bu yüzden Türk devleti tarafından suikaste uğradı, katledildi. Kuzey ve Doğu Suriye kadınları olarak, uluslararası topluma, insani ve hukuki kuruluşlara Hevrîn Xelef'in katillerini cezalandırmaya çağırıyoruz."

Konuşmalar ardından mumlar yakılarak, kadın mücadelesini sürdürme sözü verildi.