GÖRÜNTÜLÜ

Kürt analar: Barış dedikçe bizi öldürdüler artık direniş diyoruz

AK, AİHM ve CPT önündeki oturma eylemcileri arasında bulunan kadınlar, Erdoğan’ın Kürt halkının barış ve kardeşlik duygularını yok ettiğini söyledi.

AK, AİHM ve CPT önündeki oturma eylemcileri arasında bulunan kadınlar,  Erdoğan’ın Kürt halkının barış ve kardeşlik duygularını yok ettiğini söyledi. Kadınlar “Türkiye Kürtleri katlettikçe Avrupa seyrediyor" diye tepki gösterirken, direnişlerini sürdüreceklerini duyurdu.

Türk devletinin katliamcı politikalarına sessiz kalan Avrupa Konseyi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve CPT önünde, Türkiye’nin AK üyeliğinden düşürülmesi,  katliamlara karşı harekete geçilmesi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a tecridin kaldırılması için bu kurumlar önünde başlatılan oturma eylemine katılan bazı kadınlar, ANF'ye konuştu.

ÇELİK: ERDOĞAN KARDEŞLİK DUYGULARIMIZI ÖLDÜRDÜ

Bir hafta boyunca devam edecek eyleme Almanya’dan katılan 49 yaşındaki Ayşe Çelik, eylemde bulunma amacını ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “Kürdistan’da Erdoğan tarafından yapılan katliamları protesto etmek amacıyla burayım. Kadınlarımız, analarımız, çocuklarımız hepsi sokak ortasında her gün öldürülüyor. Avrupa da bunları seyrediyor. Bugün Avrupa’nın tutumunu lanetlemek için buradayız aynı zamanda. Erdoğan bahar gelmeden ortada olan mücadeleyi bitirmek istiyor ama bitmeyecek. Yüz yıl geçse de bitmeyecek. Bahar gelecek, gerilla halkını koruyacak. 'Kardeşiz' diyorlardı ama biz katlediliyoruz, onlar seyrediyor. Artık ben inanmıyorum; kardeşlik kaldı mı? Cizre’ye bakın, sizce ortada kardeşlik bir durum kaldı mı?”

YETER: SON NEFESİMİZE KADAR ÖCALAN'IN YANINDAYIZ

Yine Almanya’dan eyleme katılan 67 yaşındaki Tayfura Yeter ise Kürt halkının asla boyun eğmeyeceğini söyledi. Yeter, “Biz artık bu katliamlara sessiz kalan herkesi suçlu görüyoruz”  diyerek tepkisini dile getirdi. Öcalan üzerindeki tecride de değinen Yeter, "Bizim başkanımıza terörist diyorlar asıl terörist Erdoğan ve ona göz yumanlardır. Onlar her gün yüzlerce insanı öldürüyor. Kanımızın son damlasına ve son nefesimize kadar Öcalan’ın ve mücadelemizin yanında olacağız” şeklinde konuştu.

GÜVEN: BİZ KATLEDİLMEKLE BİTMEYİZ

57 yaşındaki Saliha Güven de şunları söyledi: “Biz katledilmekle bitmeyiz. Biz halkımız ve başkanımız için buradayız ve hep alanlarda olacağız. Yaşımız kaç olursa olsun direneceğiz. Erdoğan'ı lanetliyorum. Artık yeter! Avrupa sesimizi duysun. Öcalan serbest bırakılsın. Dünya neden bizi duymak istemiyor?

Şêx Said İsyanı'nda; bugüne kadar hep katlettiler, bitiremediler ve Kürt halkı hep var oldu, artık kimseden korkmuyor. Artık eski zamanlardaki Kürtler kalmadı; her yerde kendi özgürlüklerini istiyorlar. Biz susmayacağız! Her yerde direneceğiz, Kürdistan özgür oluncaya kadar."

NAS: TERÖR ARAYANLAR CİZRE’DE KATLİAM YAPANLARA BAKSIN

Eyleme yine Almanya’dan katılan Xeysel Nas ise YPS’nin direnişi selamlayarak konuşmasına başladı. Erdoğan’ın katliam politikasını lanetleyen Nas, “Biz barış dedikçe ölüyoruz. Biz kardeşlik istedikçe ölüyoruz. Ama biz direnişi yükselterek kazanacağız” dedi.

Erdoğan’ın sahte bir İslamcı olduğunu söyleyen Nas, Avrupa’nın ve uluslararası kuruluşların aldığı kararlarla katliama ortak olmasını lanetledi. Nas, “Biz bugün buradayız. Asıl teröristin kim olduğunu göstermek için... Terörist arayanlar Cizre’de, Silopi’de, Sur ’da katliam yapanlara baksınlar. Biz direniyoruz ve direnmeye devam edeceğiz. Kimse bizim susmamızı beklemesin! Erdoğan’ın katliamlarına ortak olanlar artık Kürtlerin ne yaşadığını görsünler."