Londra'da binlerce kadından Leyla Güven'e selam

Londra'daki 8 Mart etkinliğine binlerce kadın katıldı. Kürt kadınlarının damgasını vurduğu etkinlikte, Leyla Güven'in direnişi de selamlandı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle Londra merkezde binlerce kadının katılımıyla yapılan eylemde, açlık grevindeki kadın direnişçiler ile dayanışma mesajları verildi.

Londra merkezde bulunan İngiltere Merkez Bankası önünde dün akşam yapılan eyleme binlerce kadın katıldı. Birçok kadın kurumunun yer aldığı Women Strike (Kadın Grevi) tarafından organize edilen eyleme Kürt kadınları damgasını vurdu. Kürt müziklerinin sürekli çalındığı eylem boyunca Kürt kadınlarının dünya kadın mücadelesine öncülük ettiği mesajları verildi.

'ÖCALAN'IN DÜŞÜNCELERİYLE KADIN DEVRİMİ YAPILDI'

Mitingde Kürt kadın kurumları adına konuşan Elif Sarican, başta açlık grevindeki kadın direnişçileri selamlayarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın düşünceleriyle Rojava’da bir kadın devriminin yaşandığını ve bu devrimin dünya kadınlarına bir umut olduğunu ifade etti. Kürt kadınlarının DAİŞ ve faşizme karşı verdiği mücadelede büyük bedeller ödediğini ve şu anda dünya kadın mücadelesinin öncüsü rolünü oynadıklarını söyleyen Sarican, tüm kadınları Rojava Devrimi etrafında kenetlenmeye davet etti.

Eylemde, Türk devleti tarafından Efrîn’de katledilen İngiliz kadın devrimci Anna Campbell, Leyla Güven ve diğer açlık grevi direnişçisi kadınlarının büyük boy fotoğrafları ile YPJ bayrakları taşındı. Eylemde ayrıca üzerinde İngilizce ve Kürtçe olarak ‘Jin Jiyan Azadi’ yazılı büyük pankart açıldı. Yapılan mitingden sonra binlerce kadın Leichester Meydanı'na kadar sloganlarla yürüdü.