MKG: Kadın bakış açısıyla her yerde olacağız

8 Mart'ı selamlayan MKG, “8 Mart’ta alanlardayız. Daha fazla mücadele etmeliyiz. Kadın bakış açısıyla her yerde olacağız" mesajlarını verdi.

DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, iktidarın her türlü baskısına karşı kadınların direnmekten vazgeçmediği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “Sesimizi duyurmak için alanlara akıyoruz. 1857’de ABD’nin New York eyaletinde yakılarak katledilen 129 dokuma işçisini anarken, o günden bugüne gelen 8 Mart’ın bizler için önemini, tekrar tekrar hatırlatıyor, kazanılmış haklarımız için alanlarda olacağımızı duyuruyoruz. Yaşamın her alanında erk zihniyeti karşısında durmaya devam edeceğiz. Erk zihniyetin dayattığı rolleri reddederken, buna karşı sesimizi yükseltiyoruz. Dayanışmanın bir gereklilik olduğu bu çağda, kadın mücadelesinin önemini bir kez daha vurguluyor, erkek akla karşı kadın bakış açısıyla her yerde olacağımızı yineliyoruz. Kazanımlarımıza sahip çıkıyor ve sonuna kadar mücadele ediyoruz.  
Emeğimizin görünürlüğünü ortadan kaldıran toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Bunun için de 8 Mart’a giderken, bizlere biçilen rolleri geride bırakıp daha fazla mücadele edilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Eril medyaya karşı kadın odaklı yayıncılığı benimseyen gazeteciler olarak, yaşamın her alanında kadının, çocuğun, doğanın sesi olurken, şu anda cezaevinde tutulan 9 gazeteciyi de hatırlatıyoruz. Kalemiyle gerçeklerden taviz vermeyen, hakikatin peşinden giden bu gazetecilerin de sesi olarak 8 Mart’ta alanlardayız. Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG)  olarak, tutuklu gazeteciler başta olmak üzere tüm gazetecilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. Umudumuza ve geleceğimize sahip çıkıyoruz, Jin jiyan azadî diyoruz.”