Nasır Yağız'dan eylemci kadınlara mektup

108 gündür Hewlêr'de süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde olan Nasır Yağız, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle eylemde olan kadınlara mektup gönderdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sona ermesi talebiyle, 108 gündür Hewlêr'de süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde olan Nasır Yağız, kendisi gibi eylemde olan Leyla Güven, Sebahat Tuncel, Selma Irmak, Kibriye Evren ve Dersim Dağ'a ayrı ayrı mektuplar gönderdi. Güven 121, Evren 83, Tuncel ve Irmak 58, Dağ ise 6 gündür eylemdeler. Yağız, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle gönderdiği mektuplarında kararlılık, irade, direniş ve zafer vurguları yaptı.

Yağız'ın mektupları şöyle:

HEVAL LEYLA YA;

LEYLA'LARIMIZ OLDUKÇA ZAFER KAÇINILMAZDIR…

Zafere kilitlenen bir irade, yaşamı uğruna ölecek kadar sevenleri yoldaşı.

Özgürlük çığlığı olarak ortaya çıkan ve iradeleşen vicdanın toplumsallık kazanması ve kendisini toplumsal değerlerin çelikleşen savunmasına adaması yüceliklerin zirvesidir. 8 Mart arifesinde büyüyen ve tüm karanlıkları parçalayan direnişin öncüsü kadınlar..

Kadın isyanının zirveleştiği 8 Mart Özgürlük Baharını bizlere Leyla'ca müjdeliyor.

Tüm Güneş yürekli kadınlara kutlu olsun.

SEBAHAT VE SELMA YOLDAŞLARIMA;

Çağın kirletilmiş ruhuna görkemli direnişleriyle meydan okuyan ve zulmün kalelerini titreten siz Güneşin yoldaşları, iradeniz bizleri zafere taşıyacaktır.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü yürekten kutluyorum

Özgür 8 Mart'lar diliyorum.

Selam ve Sevgiler

DERSİM DAĞ ARKADAŞA;

Güneşin aydınlık hakikat ışıklarına bağrını açan halkımın koca yürekli genç temsilcisi.

"Genç başladık ve genç başaracağız", yine "Sonu muhteşem olacak" şiarları yolumuzu aydınlatıyor, zafere olan inancımızı pekiştiriyor.

Bu direniş baharını güzelleştiren varlığınız şahsında tüm genç kadın yoldaşlarımızın 8 Mart dünya emekçi kadınlar gününü kutluyorum.

Özgür 8 Mart'lar diliyorum.

KİBRİYE EVREN ARKADAŞA;

"Hayat, sen tesadüflerin ve rastlantıların girdabısın, sen kadınların eteğinden dökülen sonsuz olasılıklar toplamısın…"

Yaşanılacak eşit ve özgür bir dünya için mücadele eden tüm kadın yoldaşların 8 Mart dünya emekçi kadınlar gününü kutluyorum.

Yoldaşınız

NASIR YAĞIZ