Paskalya yürüyüşünde açlık grevi direnişlerine dikkat çekildi

İsviçre’nin Bern kentinde düzenlenen Ostermarsch-Paskalya Yürüyüşü’nde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve açlık grevi direnişlerine dikkat çekildi.

İsviçre’nin Bern kentinde Ercholz alanında 1000’i aşkın kişi bir araya gelirken Mizgin Kadın Meclisi aktivistleri de yürüyüşe kendi renkleriyle katıldı.

Yürüyüş boyunca Mizgin Kadın Meclisi aktivistleri tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecridi protesto etmek için DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde pek çok merkezde sürdürülen açlık grevlerine dikkat çeken dövizler taşındı.

İsviçre devletinin diğer ülkelere silah ve savaş malzemelerinin satışının da protesto edildiği yürüyüşün ardından Ulusal Parlamento’nun bulunduğu Münsterplatz’da bir miting gerçekleştirildi. Burada yapılan konuşmalar sonrası bu yıl ki Ostermarsch yürüyüşü müzik etkinliğiyle sonlandırıldı.

Barış ve silahsızlanma temalı geleneksel yürüyüşlerin ilki 1960 yılında, dönemin Kondar Adenauer başbakanlığındaki federal hükümetin nükleer silahlanma kararı alması üzerine yapılmıştı. Bu eyleme, ilk kez 1958 yılında İngiltere’de düzenlenen ve Londra’dan Aldermaston nükleer araştırma merkezine uzanan on bin kişilik paskalya yürüyüşü örnek alınmıştı. 1980'li yıllarda düzenlenen yürüyüşler, milyonların katılımıyla yapılıyordu.