PKK’den 8 Mart mesajı: Özgürlük baharı için daha fazla mücadele…

Kürdistan’da kasın öncülüğünde özgür bir yaşam yaratma sözünü yinelediklerini belirten PKK, ‘’AKP faşizmini tarihten silecek bir mücadeleyi yürütmeye ve toplumlarımıza özgür yaşam zaferini armağan etme’’ çağrısında bulundu.

PKK Yürütme Komitesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

8 Mart’ı tüm emekçi kadınlara kutlayan PKK açıklamasında, ‘’bugün başta Kürdistan olmak üzere tüm dünyada kadınların direnerek, kendisi olarak ve özgür yaşamı yaratarak yaşamaktan başka bir seçeneği yoktur’’ denildi.

Kürdistan’da kasın öncülüğünde özgür bir yaşam yaratma sözünü yinelediklerini belirten PKK, ‘’AKP faşizmini tarihten silecek bir mücadeleyi yürütmeye ve toplumlarımıza özgür yaşam zaferini armağan etme’’ çağrısında bulundu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi,

8 Mart’ın bu yıldönümü, egemen erkek ve ulus devlet şiddeti karşısında kararlı ve onurlu direnişle karşılandığını belirtti.

AKP MANEVİ DEĞERLERE SALDIRMAYI TARZ HALİNE GETİRMİŞTİR

PKK Yürütme Komitesi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

‘’Direnişle güçlenen bu tarihsel dönemde başta kadın özgürlük bilincimizin, mücadelemizin ve ana toprak sevgimizin yaratıcısı olan Önder Apo’nun 8 Mart’ını kutluyoruz. Emekleriyle, yarattıkları mücadele değerleriyle ve bizlere bıraktıkları özgürlük mirasıyla tanrıçalar çağını bizlere veren ölümsüz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Büyük bedelleri olan bu mücadele yılında öz yönetim direnişlerinde şehit düşen başta analarımız ve genç kadınlar olmak üzere tüm kadınları, çocukları ve kadın öncülüklü onurlu özgür yaşamın direnen yoldaşı olmayı başaran özyönetim direniş şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz.

8 Mart’ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü olmasına vesile olan New Yorklu kadın işçilerin yakılarak katledilmesinin üzerinden yüzyıllar geçti. Ancak bugün aynı vahşet Bakurê Kürdistan’da AKP faşizmi tarafından uygulanmıştır. Özyönetim direnişlerinin sürdürüldüğü Cizre’de sivil halkımız bodrumlarda rehin tutularak yakılmış, Kürdistanlı kadınlar tüm direniş süreci boyunca hedef alınmış, her yaştan kadın öldürülmüş, kadınların cenazeleri teşhir edilmek istenmiş, hatta hamile kadınlar katledilerek teşhir edilmeye çalışılmıştır. Kürdistan toplumunun manevi değerlerine saldırmayı temel bir savaş tarzı haline getiren AKP faşizmi karşısında Kürdistan kadınının direnişi de onurlu yaşam ısrarına denk bir düzeyde olmuştur.

Toplumsallaşmanın yaratıcısı olan kadınların emeği, bedenleri, beyinleri ve yürekleri sömürülmektedir. Bundan öte, toplum ve toplumdaki kadınca değerler, anacıl değerler, ahlaki ve politik değerler her an saldırı altında tutulmuş, tüm toplumsal kesimler üzerinde devlet şiddeti arttırılmış ve toplumlar iktidar aklının vahşetine göre şekillendirilmeye çalışılmıştır.’’

Kadınlar üzerinde uygulanan soykırımların AKP iktidarı sürecinde adım adım tırmandırılmış ve bir işgal harekâtı ruhuyla tüm topluma empoze edilmek istendiğine vurgu yapan PKK Yürütme Komitesi, bugün AKP iktidarıyla tekelleşen devlet şiddeti ve egemen erkek şiddetinin el ele – kol kola ilerlemekte olduğunu kaydetti.

KÜRDİSTAN’DA DEVRİM İÇİNDE DEVRİM GERÇEKLEŞMİŞTİR

PKK Yürütme Komitesinin açıklamasında, ‘’Toplumlar, fikirler ve insani değerler karşısında uygulanan devlet şiddeti yükselirken, bu durum toplum içine egemen erkek şiddetinin artması ve kadınların katledilmesi olarak yansımaktadır. Bugün ulus devletin hukuki sınırları içinde her erkek giderek bir polis ve askere dönüşmekte, her kadın ve toplumsal değer de saldırının hedefi-odağı haline getirilmektedir.  Kürdistan özgürlük mücadelemiz, yarım asırlık özgürlük tarihiyle kadın özgürlük bilincinin, direniş ruhunun ve yeni özgür anlamın yaratılmasının en güzel örneğini oluşturmuştur. PKK ve PAJK öncülüğünde gelişen özgürlük mücadelemiz, kadının özgür yaşam ve mücadele öncülüğüyle, kadın direnişçiliğiyle, kadının tarih yazıcılığıyla ve özgür yaşam yaratıcılığıyla devrim içinde birçok devrim gerçekleştirmiştir. Önder Apo’nun özgür yaşam yoldaşlığında başta Kürdistan toplumunun, bununla birlikte özgür insanın nasıl yaşayacağı sorularına cevaplar oluşturulmuştur. Nasıl yaşamalı sorusu karşısında PKK direniş ruhuyla yaratılan insan gerçeğinin cevap niteliğinde verdiği ilk refleks nasıl yaşanmayacağının netleştirilmesi olmuştur. “Sömürgeciliğin, soykırım sisteminin ve erkek egemenliğinin şekillendirdiği yaşamı yaşamayacağız” kararlılığıyla ortaya çıkan bu özgür yaşam iddiası, kendi yaşamını yaratmanın adımlarını da ortaya çıkarmıştır’’ denildi.

DEVRİM VE ÖZGÜRLÜK BAHARI İÇİN MÜCADELE…

Açıklamanın devamında Kürdistan’daki direnişe dikkat çeken PKK Yürütme Komitesi şu değerlendirmelerde bulundu:

‘’Bugün başta Kürdistan olmak üzere tüm dünyada kadınların direnerek, kendisi olarak ve özgür yaşamı yaratarak yaşamaktan başka bir seçeneği yoktur. Yaşam olacaksa özgür olacaktır ya da olmayacaktır. Devlet ve erkek şiddeti altında yaşamak, onurlu insan tanımına terstir. Kürdistan kadını da bu bilince ulaşmış ve bu bilinçle direnişini her yerde yükseltmiştir. Önderliğimizin ve şehitlerimizin öncülüğünde yaratılan bu bilinç bugün tüm Kürdistan parçalarında, dağlarda, şehirlerde, sokaklarda, mahallelerde kendi özgürlük ve mücadele zeminini yaratmıştır. Bu bilinçle direnen ve şehit düşen Sêvêler, Dorşinler ve Ekinler direnişin her alanda önder isimlerini oluştururken, onurlu direnişin kahramanlığını herkese gösteren Mehmetler de kendileri şahsında özgür ve onurlu yaşamın yoldaşı olmanın tarihsel örneğini yaratmışlardır.

Bizler, yeni bir 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlarken, bu onurlu özyönetim direnişlerini en ön saflarda sürdüren ve dünya insanlığının tanıklığında tarih yazmayı başaran şehitlerimizin anılarına mücadeleyi yükseltme, Kürdistan’da kadın öncülüğünde özgür bir yaşam yaratma sözümüzü yineliyoruz. Bu baharın devrim ve özgürlük baharı olması için tüm kadınları, gençleri, anaları, demokratik kamuoyunu ve devrimcileri direnişi yükseltmeye, AKP faşizmini tarihten silecek bir mücadeleyi yürütmeye ve toplumlarımıza özgür yaşam zaferini armağan etmeye çağırıyoruz.’’