Qamişlolu anneler: Yalnız değilsiniz

Açlık grevi ve ölüm orucu eylemcileri ile dışarıda direnen annelere destek amacıyla Qamişlo’da yapılan açlık grevine katılan anneler, “Yalnız değilsiniz” mesajı verdi.

Cizîr Kantonu’ndaki dönüşümlü açlık grevi, 2. gününde. Kongreya Star ve Qamişla Şehit Aileleri Kurumu öncülüğünde 19 Temmuz Parkı’nda başlatılan açlık grevi, halkın yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Açlık grevi çadırındaki 154 eylemci arasında yer alan Şehit Aileleri Kurumu ve Kongreya Star üyesi Hanifa Hesen’nin bir oğlu, bir kardeşi ve bir kuzeni şehit. Hanifa Hesen, “Analar olarak bu iki gündür açlık grevinde yer almaktayız. Leyla yoldaşımıza ‘yalnız değilsin ve bizler senin yolunda ilerlemeye devam edeceğiz’ diyoruz. Biz Kürtler oturmayacak, durmayacak ve yorulmayacağız. Önderliğimiz, zindanlarda tutulan kızlarımız ve oğullarımız üzerindeki tecrit son bulana kadar dört parçada da durmayacağız. Hangi parçada olursak olalım bizler de biriz” dedi.

Annelerin, boğazlarına bıçak dayanmışçasına yüreklerinin evlatları için yandığını kaydeden Hesen, şöyle konuştu: “O çocuklar sadece sizin ciğeriniz değil, biz Rojavalı anaların da ciğeridir. Önderimiz özgürleşmeden, o anaların yüreğine su serpilmeden bizlere de durmak yok ve onların yanında olacağız. O anaların yüreği ferahlamayana kadar bizlerin de ferahlamayacaktır.”

ÖNDERİMİZE SÖZÜMÜZ VAR

HPC-JIN ve Kongreya Star üyesi Galya Suleyman da açlık grevinde. Suleyman, “Önderimize söz verdiğimiz gibi her zaman eylemlerde olacağız. Üzerimize düşen ne olursa yapmaya hazırız ve Önderimiz özgürleşene kadar da bu eylemlerimiz devam edecek” dedi.