Rojava’da yeni bir örgütlenme: Genç Kadınlar Birliği ilan edildi

Rojava Genç Kadın Hareketi 1. Kongresinde Rojava Genç Kadınlar Birliği ilan edildi. Genç Kadınlar Birliği tüm Rojava kentlerinde şube açacak.

Girkê Legê'de "Genç Kadın Direnişi Önder Apo'nun özgürlüğü ve Kürdistan devriminin garantisidir" şiarıyla düzenlenen Genç Kadın Hareketi 1. Kongresi'nde önemli kararlaşmalara gidildi. 301 delegenin katıldığı kongrede Rojava Genç Kadın Hareketi ismini Rojava Genç Kadınları Birliği olarak değiştirirken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ideolojisi kapsamında mücadele sözü verildi. Yine Genç Kadın Birliği'nin tüm Rojava kentlerinde şubelerinin açılması kararlaştırıldı.

HER KANTONDA ÖRGÜTLENECEK

9 kişiden oluşan Genç Kadın Birliği Yürütme Kurulu üyeleri seçildi. Her 3 kantondan 3'er Yürütme Kurulu üyesi seçildi. Kongre kapanış konuşması Kongre Hazırlık Komitesi Nûcan Serdûz tarafından yapıldı. Nûcan Serdûz, Rojava devriminin tarihi süreçlerden geçtiğini dile getirerek şunları belirtti: "Demokratik, özgür ve çoğulcu bir Suriye'nin İnşası için hepimizin üzerine düşen görevler bulunmaktadır. Bu temelde başta Önder Apo olmak üzere tüm özgürlük şehitlerimize söz vererek, bütün genç kadınlar örgütlü zemine çekerek demokratik ve özgür Suriye zaferine doğru emin adımlarla yürüyeceğiz."