Ruken: 2020'yi Önder Apo'nun özgürlük yılı yapacağız

KJK Koordinasyon Üyesi Zêrin Ruken, 15 Şubat'ta çağın en kapsamlı komplosunun uygulandığını belirtti, "2020'yi özgürlük yılı yapacağız" dedi.

KJK Koordinasyon Üyesi Zêrin Ruken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun 21. yıl dönümü vesilesiyle ANF'ye konuştu.

'İMRALI'DA İNSANLIK DIŞI BİR SİSTEM VAR'

Ruken, "Rêber Apo 21 yıldır İmralı Adası'nda çok zor koşullarda bir siyasi rehine statüsünde, mutlak tecrit altında tutulmaktadır. Rêber Apo şahsında Kürdistan ve Ortadoğu halklarının direniş ve değerlerine karşı geliştirilen uluslararası komplonun yıl dönümünde tüm komplocu güçleri ve işbirlikçilerini nefretle kınıyorum" dedi.
Ruken, şunları ifade etti:
"Özgürlük felsefesi kaynağı olan Rêber Apo’yu tarihsel direnişinden dolayı büyük bir sevgiyle, saygıyla, minnettarlıkla selamlıyorum. İmralı’da Önder Apo üzerinde 21 yıldır çok ağır bir tecrit ve izolasyon uygulanmaktadır.
Özellikle son 5-6 yıldır mutlak bir tecride dönmüş durumundadır. İmralı'da çok insanlık dışı bir sistem söz konusudur; bu, uluslararası bir sistemdir. Türk devleti bu sisteme gardiyanlık yapmaktadır.
Önderlik şahsında tüm Kürt halkına, Türkiye toplumuna, kadınlara, Ortadoğu halklarına bir zulüm ve işkence sistemi uygulanmaktadır. Önder Apo, 21 yıldır İmralı'da Türkiye’nin demokrasisi, barışı, halkların, kadınların özgürlüğü için büyük bir direniş geliştirmiştir. Önder Apo'nun bu onurlu duruşu, hepimiz için, halklar ve kadınlar için umut, mücadele zafer ve moral kaynağı olmuştur."

'EN KAPSAMLI KOMPLO'

Ruken, 15 Şubat Komplosu'nu "çağımızın en kapsamlı ve acımasız komplosu" şeklinde değerlendirerek, "21 yıllık süreç, özgürlük mücadelemizin hem genel hem de kadın özgürlük mücadelemiz anlamında büyük gelişmelerin yaşandığı süreçtir. Direniş geliştirme döneminden demokratik konfederalizm sistemi yaratma dönemidir" dedi.

'ÖZ ELEŞTİRİMİZİ ÖZGÜRLÜKLE YAPABİLİRİZ'

KJK Koordinasyon Üyesi Zêrin Ruken, konuşmasını şöyle sonlandırdı:
"21 yıldır TC'nin uyguladığı mutlak tecrit koşullarını kıramayışımızın, hepimizden beklediği mücadele felsefesinde derinleşmemenin, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin tarzı tempo ve üslubunu, yöntemlerini Önderliğimizin bize öğrettiği gibi yaşamsal kılamayışımızın öz eleştirisini, ancak önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayarak verebiliriz. Bu yılı komployu tümden boşa çıkarma ve Önder Apo'nun özgürlük yılı yapacağız."