Rusya’daki Kürt kadınlar: 15 Ağustos ruhu AKP-MHP'yi yenecek

15 Ağustos Atılımı'nı selamlayan Rusya'daki Kürt kadınlar, "15 Ağustos ruhu 12 Eylül faşizmi gibi AKP-MHP faşizmini de yenecek" dedi.

Rusya’nın Saratov bölgesine bağlı Yerşov ilesinde ve Çistii Plyos köylerinde yaşayan Kürt kadınları, 15 Ağustos Atılımı'nın yıl dönümü vesilesiyle açıklama yaptı.

Yerşov ilçesinde genç kadınlar adına açıklamayı okuyan Kewe Osmanova, Kürt gençlerin Eruh ve Şemdinli ruhuyla direnişe kalktığını ve bu direnişin büyüyerek devam ettiğini dile getirdi. 15 Ağustos direnişinin ortaya çıkardığı direniş ruhunun 12 Eylül faşizmini yenilgiye uğrattığını belirten kadınlar, "Aynı direniş ruhu AKP-MHP iktidarını da yenilgiye uğratacak" dedi.

Çistii Plyos köyünde gerçekleşen eylemde konuşan Bese Yusubova ise atılımın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ve PKK'nin eseri olduğunu, bunun sayesinde Kürtlerin yeniden var olduğunu dile getirdi.

Yusubova, Kürt halkının mücadelesinin dünyada kabul gördüğünü ve Kürt düşmanlarının topyekûn saldırılarına rağmen gerillanın zafere yürüdüğünü belirtti.