Sakine Siray, kadınların omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı

Cizre’de katledilen Sakine Siray, Batman’da kadınların omuzlarında sonsuzluğa uğurlandı.

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki vahşet bodrumunda katledilen, üniversite öğrencisi Sakine Siray, Batman’da binlerce kişinin katılımıyla yapılan cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Siray’ın cenazesi, yüzlerce araçlık konvoy ile Bardakçılar Dinlenme Tesisi’nde karşılandı. Cenazeye HDP Batman milletvekilleri, Batman Belediyesi eşbaşkanları, HDP ve DBP İl eşbaşkanları ve yöneticileri, Batman Barış Anneleri Meclisi, KJA bileşenleri ve binlerce kişi katıldı. 

Kitle, cenazeyi taşırken kadınlar sokaklara indi ve esnaf işini bırakarak Siray’ı selamladı. Sık sık “Biji berxwedana Cizire/Sure”, “Sakine yoldaş ölümsüzdür”, “PKK/YPS intikam” sloganlarının atıldığı yürüyüşte, Siray’ın fotoğraflarının yanı sıra ailesi, yeşil, sarı, kırmızı renklerle süslenen kına tepsisini taşıdı. Defnedilmek üzere Asri Mezarlığı'na getirilen cenaze için dini vecibelerin ardından tören düzenlendi.

ÇETİNKAYA: DAĞLARA SEVDALIYDI

Törende konuşan Sakine Siray’ın üniversite arkadaşı Leyla Çetinkaya, Siray'ın Kürdistan dağlarına sevdalı olduğunu belirterek,  “Belki o dağlara ulaşamadı ama o dağlar her zaman onun sevgisiyle yeşerecek. Sakine yoldaşlar var oldukça düşman asla amacına ulaşamayacak” dedi.

BABA SİRAY: KÜRT HALKI DİKTATÖRLERİ YIKACAK

Baba Abdurrahman Siray ise şunları belirtti: "O, insanlık için, bu halkın özgürlüğü için Cizre’de toplanmıştı. Kendi şahsımda bir Kürt olarak onların o çığlığına ses vermediğim için özür diliyorum. Şehitlerimiz, özellikle Cizre bodrumundaki şehitler affetsin bizi. Dünya halklarına, Kürt halkına, dünya basınına seslendiler... mazlum halklar için Cizre’de olduklarını vurguladılar. Onlar savaş için değil, barış için, halkları için orada olduklarını söylediler. Ama düşmanın onları nasıl katlettiğine tüm dünya şahit oldu. Kürt halkı artık dostunu da düşmanını da tanıyor. Bundan sonra şehitlerimizin yolunda mücadele etmek gerekiyor. Kürt halkı birlik olup diktatörlerin yıkımına sebep olacaktır."

BECERİKLİ: ONURUMUZ

HDP Batman milletvekili Saadet Becerikli ise “Tarih boyunca zulüm edenler her zaman vardır. Devletler zulüm eder, halklar onurlu direniş sergiler. Savaşan, şehit düşen on binlerce insan tarihin ak sayfalarında gizlidir. Sakine ve toprağa verdiğimiz yoldaşların hepsi bizim onurumuzdur” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kadınlar Sinay’ın cenazesini omuzlayarak sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde defnetti. Taziye, Korike Taziye Evi’nde kabul edilecek.