Silêmanîli kadınlardan birlik ve örgütlülük mesajı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Silêmanî’de alanlara çıkan kadınlar, Başûr’da kadın sorunların çözümünün demokratik özerklik sistemi ve kadın birliğinden geçtiğini söyledi.

8 MART

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Silêmanî’de yüzlerce kadın, Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK) öncülüğünde Nalî Parkı’nda bir araya geldi.

“Jin Jiyan Azadî” sloganı atarak Baxê Giştî’ye kadar kitlesel yürüyüş gerçekleştiren kadınlar, burada şehit düşen kadınlar şahsında tüm özgürlük şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

RJAK adına Ala Ebubekir bir konuşma gerçekleştirdi.

21. yüzyılın kadın yüzyılı olacağını vurgulayan Ala Ebubekir, “Bizler mücadelemizi büyütmez, örgütlenmez ve kendimizi eğitmezsek erkek egemen zihniyeti beyinlerimizde daha çok yer edinecektir” dedi.

Kadın mücadelesinin olduğu yerde erkek egemenlikli iktidarların saldırılar geliştirdiğine işaret eden Ala Ebubekir, “Bizler Kürdistan, Türkiye, Afganistan, İran ve daha birçok ülkede kadınlara nasıl saldırıldığına, kadınların nasıl katledildiklerine ve esir alındıklarına dikkat çekiyoruz. Bunun en son örneği ise Kerkûk’te faşist ve insanlık dışı bir yöntemle katledilen Feryal Silêman’dır” dedi.

Ala Ebubekir, kadına yönelik sorunların çözümünün Başûrê Kurdistan’da demokratik özerklik sistemi ve kadın birliğinden geçtiğini söyledi.