SKB eyleminin 2. gününde: AP önünde eylem yaptı

Avrupa Parlamentosu'nun önünde bir araya gelen SKB'liler, slogan, konuşma ve bildiriler ile açlık grevcilerin taleplerini dile getirdi. AP Sol Grup'tan milletvekili Malin Bjork'a bir dosya sunan sosyalist kadınlar, yarın da Strassbourg'da olacak.

Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), açlık grevi direnişçilerinin "Öcalan üzerindeki tecrit son bulsun" talebinin karşılanması için başlattığı eylemin 2. gününde.

Sosyalist kadınlar, Berlin'de yaptıkları eylemin ardından bugün de Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Parlamentosu'nun (AP) önünde eylem yaptı.

"Hepimiz Leyla'yız", "Leyla ile dayanışmaya" sloganlarını atan SKB'liler, çevreden geçenlere bildiriler dağıttı, açlık grevi direnişçilerinin taleplerini anlattı.

Bir saat boyunca eylemlerini sürdüren SKB'liler, açlık grevi direnişine ilişkin bir dosya Avrupa Parlamenter Sol Grup'tan milletvekili Malin Bjork'a verilmek üzere asistanına sunuldu.

Sloganlarla eylemlerine son veren SKB'liler, yarın da Strasbourg'da eylem yapacak. CPT'ye dosya sunacak olan SKB'liler, açlık grevi direnişçilerini de ziyaret edecek.