SKB’li kadınlar Strasbourg’da: Direniş tecridi kıracak

Strasbourg’da tecride karşı direnişte olan 14 eylemciyle bir araya gelen SKB’li kadınlar, tecride karşı özellikle kadınlar öncülüğündeki direnişin mutlaka kazanacağını ve faşizme geçit verilmeyeceğini vurguladılar.

Tecride karşı birçok Avrupa şehrinde eylemler yapan Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) üyeleri, Berlin, Brüksel ve Strasbourg’daki eylemleri ardından süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişçileriyle bir araya geldi.

SKB üyesi bir grup kadın, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Strasbourg’da 101 gündür direnişte olan 14 eylemciyi de ziyaret etti.

KADINLAR ÖNCÜLÜĞÜNDEKİ DİRENİŞ TECRİDİ KIRACAK

Burada eylemcilerden Dilek Öcalan ve Nurgül Başaran’la görüşen SKB üyeleri adına konuşan SKB Avrupa Koordinasyonu’ndan Zeynep Diren, tecrit sonlandırılmadan Kürt halkı üzerindeki tecridin de kalkmayacağına inandıklarını söyledi. 101 gündür süren açlık grevi direnişinin sesini duyurmak için çabaladıklarını söyleyen Diren, başta cezaevleri olmak üzere her alandaki direnişin tecridi yıkacağının altını çizdi.

Bu mücadelenin faşizmi de yıkacağını dile getiren Zeynep Diren, bunda özellikle kadın mücadelesinin önemine dikkat çekti. “Faşizme geçit vermeyeceğiz” diyen Diren, kendilerinin de tecridi kırma şiarıyla günlerdir Berlin, Brüksel ve son olarak Strasbourg’da olduklarını kaydetti. Diren, bu amaçla cezaevlerine ziyaret yetkisi olan İşkenceyi Önleme Komitesi’ne (CPT) dosya sundukları bilgisini paylaştı. Diren, tecride karşı mücadelelerinin süreceğini de sözlerine ekledi.

BAŞARAN: KADINLAR ÖNCÜLÜĞÜNDE BİR DİRENİŞ ORDUSU KURULDU

Eylemciler adına konuşan Nurgül Başaran ise, direnişin Kürt, Türk, Arap, Süryani ve Çerkezler başta olmak üzere tüm halkların mücadelesi olduğunu söyledi. Cezaevlerinde 7 bin tutsağın direnişte olduğunu söyleyen Başaran, “İçeride olabilirler ama bir ordu düzeyindedir. Bir direniş ordusudur” diye konuştu.

Direniş ordusunda sol-sosyalist kadınların da olduğunu söyleyen Başaran, kadınların oluşunun bu direnişi daha tarihsel kıldığının altını çizdi.

Başaran, Avrupa Konseyi (AK) ve CPT’nin sessizliğine karşı direnişin süreceğini vurguladığı konuşmasında, farklı kimliklerden bireylerin desteğinin önemine işaret etti.

GÜNBOYU YOĞUN ZİYARETLER

Süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde 101’inci günlerini geride bırakan Strasbourg’daki 14 direnişçiyi bugün onlarca Kürdistanlı da ziyaret etti. Almanya, Fransa ve İsviçre’den gelen Kürdistanlıların yanı sıra üç gündür Avrupa Parlamentosu (AP) önünde açlık grevinde olan çok sayıda Kürdistanlı da eylemcileri ziyaret etti.