SKB’li kadınlar tecride karşı Avrupa kentlerini dolaşıyor

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğündeki açlık grevleri ile dayanışma eylemleri de yayılıyor. Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği, tecride karşı kent kent dolaşarak eylem yapıyor.

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği’nin (SKB) kent kent dolaşarak gerçekleştireceği eylemler bu Pazartesi günü start aldı.

SKB’li kadınlar Almanya Parlamentosu önünde planladıkları ilk eylem için Berlin’de buluştu.

Sabah saatlerinde Die linke milletvekili Hakan Taş ile bir görüşme gerçekleştiren SKB’li kadınlar eylemlerine ilişkin hazırladıkları dosyayı teslim ettiler.

Açlık grevleri ve Leyla Güven’in durumu ile ilgili bilgilendirme yapan sosyalist kadınlar, tecride karşı mücadelenin yıllardır sürdüğünü hatırlattı.

Sosyalist kadın tutsaklar Hülya Gercek ve Muhabbet Kurt’un da 1 Mart itibari ile açlık grevine başladıklarını belirten SKB’liler, “Leyla Güven’in tecride karşı başlattığı bu mücadelenin bir buz kıran rolü oynayarak, faşist şefliğe karşı direnişi büyüttüğünü” kaydetti.

İmralı’da tutsak edilen Öcalan üzerindeki tecridin sömürgeci zulüm politikalarının bir devamı olduğunu kaydeden SKB’liler tutsaklarla dayanışma ve taleplerini sahiplenmek gerektiğini vurguladı.

Strasbourg, Galler ve Hewlêr’de açlık grevlerinin devam ettiğini de hatırlatan SKB’liler, Alman devletinin sessizliğinin faşist Türk sömürgeciliği ile olan kirli ittifaklarının sonucu olduğu tepkisinde bulundu.

Görüşmeden sonra parlamento önünde bildiri dağıtan SKB’liler, kent kent eylemlerine devam edecekler.

SKB’liler Salı günü Belçika Parlamentosu önünde eylem yapmak için Brüksel’de olacak.