SKM'den Selen Bilgin için eylem

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan Birinci Hastanesi'nde şüpheli şekilde yaşamını yitiren hemşire Selen Bilgin için açıklama yaptı.

24 yaşındaki Selen Bilgin, yoğun bakımda tedavi gören dedesi için Birinci Hastanesi'nde refakatçi olarak kalıyordu. Güvenlik kamerasına göre hastanenin doktoru Fatih Akın'ın peşinden bir odaya giren Selen Bilgin'in burada cansız bedeni bulundu. Bilgin'in, Akın'ın koluna enjekte ettiği iğne sonrası hayatını kaybettiği iddia edilirken, söz konusu ilacın ampulü Fatih Akın'ın cebinde bulundu. İfadesi alınan Fatih Akın, serbest bırakıldı.

"Selen Bilgin'e ne oldu? Şüpheli kadın ölümleri aydınlatılsın" pankartıyla Birinci Hastanesi önünde eylem yapan SKM, "Kadın cinayetleri politiktir", "Selen Bilgin'e ne oldu" dövizleri de taşıdı. Burada söz alan SKM İstanbul Sözcüsü Leyla Can, Selen Bilgin'e ne olduğunu sordu.

Baş şüpheli Fatih Akın'ın etkin bir soruşturma yürütülmeden serbest bırakıldığı tepkisinde bulunan Leyla Can, "Bir kez daha soruyoruz; Selen Bilgin'e ne oldu? Selen Bilgin için etkin bir soruşturma yürütülene kadar mücadelemiz sürecek. Tüm kadınları şüpheli kadın ölümleri için mücadele etmeye çağırıyoruz" dedi.

Eylem sırasında orada bulunan ve eyleme katılan bir kadın da görgü tanığı olduğunu belirterek, "Olaya şahit oldum. Ailesi ve polisler burada. Kesinlikle kadın cinayetlerinin peşini bırakmayalım. Lütfen Selen'e sahip çıkalım. Bu gençleri bir avuç burada gördüm çok duygulandım. Ailenin perişan olduğunu, çırpındığını kendi gözlerimle gördüm” dedi. 

Eylem, "Erkek adalet değil gerçek adalet" sloganıyla sona erdi.