Strasbourg'da Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için panel

Strasbourg'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için başlatılan hamle kapsamında düzenlenen panelde, "Kürt kadınları Rojava’da yeni yaşamı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasıyla inşa ediyor" dedi.

 “Abdullah Öcalan’a Özgürlük; Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesi kapsamında gerçekleşen etkinlik ve eylemlerin adreslerinden biri de Fransa’nın Strasbourg kenti.

Hamlenin 3. gününde Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) bir panel düzenledi. Strasbourg Alevi Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlükçü paradigması anlatıldı.

'KÜRT KADINLAR YENİ YAŞAMI ABDULLAH ÖCALAN'IN PARADİGMASIYLA İNŞA EDİYOR'

Arife Soysüren’in moderatörlüğündeki panelde konuşan Elif Kaya, "Önder Apo mücadeleye başlamadan 'Kurdistan sömürgedir; kadın köledir' diyerek iki kritik belirleme yapmıştır” dedi.

Bu belirlemenin mücadele tarihinin esasını oluşturduğunu belirten Elif Kaya, Demokratik Konfederal paradigmanın bu belirlemelerle dünyada yaşanan sorunların çözümünün temel reçetesine dönüştüğünü ifade etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Kadın özgürleşmeden özgürlük mümkün olamayacaktır” belirlemesiyle Kürt kadının mücadelesini bilimsel bir zeminde ele aldığını ifade eden Elif Kaya, Kadın Kurtuluş İdeolojisi’nin (Jineoloji) Kürt kadının büyük mücadelesiyle ortaya çıktığını belirtti.

İşgalci Türk devleti başta olmak üzere emperyalist tüm ulus devletlerin erk ve iktidara dayandığını ifade eden Elif Kaya, Kürt kadınlarının başta olmak üzere tüm kadınların bu sisteme karşı büyük bir mücadele verdiğini ifade etti. Ulus devletlerin kadın düşmanı olduğuna dikkat çeken Elif Kaya, Kürt kadınlarının mücadeleleriyle Rojava’da yeni yaşamı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigması üzerinde inşa ettiğini belirtti.

“Önder Apo’nun esareti ve üzerindeki mutlak tecrit kırılıncaya kadar mücadelemiz sürecek” diyen Elif Kaya, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün aynı zamanda Kürt sorununun siyasal çözümünün anahtarı olduğunu vurguladı.

'ABDULLAH ÖCALAN, EŞSİZ VE DESTANSI BİR DİRENİŞ BAŞLATTI'

PYD Meclis Üyesi Fadile Sosin ise konuşmasına Türk devleti ve desteklediği çetelerin işgali altında bulunan Efrînli olduğunu dile getirerek başladı. “Kurdistan dört ulus devletin işgali altında” diyen Fadile Sosin, “Önder Apo kültürü, varlığı tümden ortadan kaldırılmaya çalışan bir halkı dirilterek dünyada eşi benzeri görülmemiş destansı direniş yarattı. Halkı için yaşamını ortaya koyan Önderliğimiz, uluslararası komployla işgalci Türk devletinin gardiyanlığında rehin tutuluyor" dedi.

Kürt halkının büyük bir varlık-yokluk savaşı verdiğinin altını çizen Fadile Sosin, “Biz Kürt kadınları olarak özgürlüğümüzü sağlayıncaya, önderliğimizi özgürleştirene kadar mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.
Panel “Jîn, jîyan, azadi” ; “Be Serok jîyan na be” sloganlarıyla sona erdi.