Strasbourg'daki Özgürlük Nöbeti kadınlarda

Strasbourg'da Öcalan'ın özgürlüğü için süren Özgürlük Nöbeti'ni, 357'nci haftasında kadınlar devraldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg şehrinde düzenlenen Özgürlük Nöbeti, 357‘nci haftasında devam ediyor.

Avrupa  Konseyi (AK) önünde 25 Haziran 2012’de başlayan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini bu hafta TJK-E’den kadınlar yürütüyor.

Tecrit koşullarına karşı başlatılan eylemi geçtiğimiz hafta Avrupa'da yaşayan Êzidî toplumundan 4 kişilik bir grup yürütmüştü. TJK-E’ den üç kişilik bir grup, nöbeti devraldı.

'YENİ ÖLÜMLERİ TECRİDİN KALKMASI ENGELLER'

AK ve CPT önünde devam eden eylemi devralan kadın grubunda, Safiye Tunç, Asya Reşit, Delal Şexo yer aldı. Nöbet grubunda bulunan Asya Reşit, Özgürlük Nöbetine dördüncü defa katıldığını belirterek, ömrünün yetip yetmeyeceğini bilemediğini ama tek hayalinin Kürt Halk Önderi’ni özgür yaşar halde görmek olduğunu ifade etti. 

Grup adına söz alan Safiye Tunç ise açlık grevi eylemlerinin talebinin, Özgürlük Nöbetiçilerinin de 7 yıldır sürdürdüğü eylemin talebi olduğuna vurgu yaptı. 

Açlık grevi eylemcilerinin ortaya koyduğu fedai eylemlerine değinen Tunç, yeni ölümlerin olmaması için bir an önce tecridin kırılması gerektiğine işaret etti.

'TEK YOL HALKIN SAHİPLENMESİ...'

Tecridin kırılmasının Kürdistan’da sürdürülen savaşın önüne geçerek bir çözüm yolunu açacağını sözlerine ekleyen Safiye Tunç, tecridin kırılmasının tek yolunun da Kürt halkının eylemleri sahiplenmesinden geçtiğini ifade etti. Açlık grevindeki eylemcilerin sağlık durumlarındaki olumsuzlukların kritik aşamayı geçtiğini dile getiren Tunç, herkesin sürecin sorumluluğunu sırtlaması gerektiğinin altını çizdi. Tunç, tecrit kırılıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade ederek, vicdan sahibi herkesin ayağa kalkması gerektiğini vurguladı.