Strasbourg ve Münih’de adalet eylemi

Fransa’nın Strasbourg ve Almanya’nın Münih kentinde, her Çarşamba günü olduğu gibi, dün de Paris katliamı için adalet eylemi düzenlendi.

Fransa’nın Strasbourg ve Almanya’nın Münih kentinde, her Çarşamba günü olduğu gibi, dün de  Paris katliamı için adalet eylemi düzenlendi.

STRASBOURG

9 Ocak 2013 günü Paris’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez için Fransa’nın Strasbourg kentinde adalet eylemi düzenlendi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki direniş çadırında yer alan bir grup kadın tarafından Strasbourg Valliği önünde yapılan eylemde Paris katliamının hala aydınlatılmadığı dile getirildi. Bildirinin de okunduğu eylemde sloganlar atıldı ve yeniden direniş çadırına dönüldü.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde adalet eylemi düzenlendi. Sara Kürt Kadın Komünü tarafından organize edilen eylem Fransız Konsolosluğu önünde yapıldı.

Fransız hükümetinden katliamın gerçek faillerinin kamuoyuna açıklanarak, yargı karşısına çıkarılması talep edilirken, “Biz Fransız hükümetinden olayı açığa çıkarmasını ve katilleri yargı karşısına çıkartarak yargılamasını talep ediyoruz” denildi.

Münih Kürt Kadın Meclisi, Ciwanên Azad ve YXK Münih’in organize ettiği eylemde “Cansız, Doğan ve Şaylemez’e sözümüzdür, cinayet aydınlanıncaya kadar eylemlerimiz sürecek” mesajı verildi.