'Üzerimize bomba da yağdırsalar asla boyun eğmeyeceğiz'-YENİLENDİ

Türk devletinin Şengal’e yönelik gerçekleştirdiği saldırılara tepki gösteren Êzidî kadınlar: "Bilsinler ki üzerimize ateş de, bomba da yağdırsalar onlardan korkmuyoruz. Asla boyun eğmeyeceğiz, sonuna kadar direneceğiz."

İşgalci Türk devletinin Şengal’e yönelik gerçekleştirdiği saldırılara karşı Êzidî halkının tepkisi devam ediyor. Êzidî kadınlar, Şengal'in Sikêniyê köyünde bulunan hastaneye yönelik bombardımana tepki gösterdi.

Êzidî kadınlar adına yapılan açıklamada, Türk devletinin katliamlarına sessiz kalınmaması gerektiği belirtilerek, "Tüm dünyaya çağrıda bulunuyoruz, sesimizi duyun. Bugün 10 yaşındaki çocukların, korona hastaların, yaşlıların bulunduğu hastane Erdoğan'ın uçakları tarafından bir kez daha bombalandı. Dünya artık Erdoğan'ı ve işbirlikçilerini durdursun.

Bilsinler ki üzerimize ateş de, bomba da yağdırsalar onlardan korkmuyoruz. Asla boyun eğmeyeceğiz, sonuna kadar direneceğiz. Irak ve Mesut Barzani de Erdoğan'a destek veriyor. Ne şeref, ne onur, ne namus kalmış bunlarda. Hani Irak devleti niye korumuyor o zaman bizi? Saat gecenin kaçı olmuş biz hala hastane enkazından çocuklarımızı çıkarmaya çalışıyoruz. Artık başka fermanlara izin vermeyeceğiz. Irak devleti bizi korumayacaksa, her gün Erdoğan'ın bombalarına izin verecekse çekip gitsinler o zaman. Düşman iyi bilsin ki ne onları, ne de Irak devletini kabul edeceğiz" denildi. Açıklama, "Bimre ixanet", "Şehid namirin" ve "Bijî Serok Apo" sloganları eşliğinde sona erdi.