TJA: Saddam gibi tüm diktatörleri yıkacağız!

Halepçe ve Beyazıt'ta katledilenleri anan TJA, "Saddam gibi tüm diktatörleri yıkmak bizim Halepçe şehitlerimize en doğru bağlılığımız olacaktır" dedi.

TJA, Halepçe ve Beyazıt katliamlarının yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

"İnsanlık tarihinde kara bir utanç olarak hatırlanacak olan Halepçe Katliamı'nın üzerinden 31 yıl geçti. Bir ülkeyi ve halkı dört parçaya bölen, inkâr ve imha sürecine alan bu katliamların emperyalist güçler ve gerici bölge devletlerinin desteğiyle gerçekleştiği açıktır" diye başlayan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'ÖZ DİRENİŞLE DİKTATÖRLERİ YIKACAĞIZ'

"Tüm parçalarda bir soykırım tehdidi altında bulanan Kürt halkının özgürlük direnişine, acılarına ve umutlarına sahip çıkmanın ve soykırımı engellemenin en doğru yolu olan kadın özgürlük mücadelesini geliştirmek ve büyütmek olacaktır. Bizler toprağa düşen Halepçe çocuklarını, kadınlarını ve halkını asla unutmayacağız. Tüm Kürdistan’da ve Ortadoğu da halkların öz direnişiyle kadın özgürlükçü ve demokratik bir toplumda beraber yaşama umudunu zafere ulaştırmak ve tarihin affedilmezleri olarak anılacak Saddam gibi tüm diktatörleri yıkmak bizim Halepçe şehitlerimize en doğru bağlılığımız olacaktır. 

Güney Kürdistan halkımızın özgürlük direnişine Enfal ve Halepçe katliamlarıyla yanıt veren Saddam rejimi bir utanç abidesi olarak hak ettiği yeri almıştır."

BEYAZIT ŞEHİTLERİ DE ANILDI

TJA, Beyazıt Katliamı şehitlerini de anarak, "1996 16 Mart Beyazıt Katliamı'nı gerçekleştiren katillerin de yargılayıcısı, mahkûm edeni halkımızın mücadelesi olacaktır. Halepçe ve Beyazıt şehitlerini bir kez daha anıyor ve anılarını mücadelemizde yaşatma sözü veriyoruz. Ve yaşanan bu katliamlara karşı sesiz kalmayacağımızın sözünü bir kez daha belirtiyoruz" dedi.