TJA: Son Sözü Direnişçiler Söyler’

TJA, direnişin zafer getirdiğine ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın muhataplığının bir daha görüldüğüne dikkat çekti.

Tevgera Jinên Azad (TJA), tecride karşı açlık grevi ve ölüm orucu direnişinin zaferine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
"Bugün; tarih bir kez daha ‘Son Sözü Direnişçiler Söyler’ gerçeğiyle yüzleşti. Tecridin insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu ve İmralı tecrit sisteminin, tüm topluma uygulanmasına karşı tarihi bir direnişe tüm dünya tanıklık etti" diye başlayan açıklamada, açlık grevi ve ölüm oruçlarına değinildi, "Zülküf Gezen, Ayten Beçet, Zehra Sağlam, Medya Çınar, Yonca Akici, Siraç Yüksek, Mahsum Pamay, Ümit Acar ve Uğur Şakar bedenlerini feda ederek asıl direnişin sahibi olmuşlardır" diye kaydedildi.

'ANALARIN DİRENİŞİNİ SELAMLIYORUZ'

Açıklamada şöyle devam edildi:
"Bu direniş süresince Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan, 1 kez kardeşi, 2 kez de sekiz yıldır görüştürülmediği avukatlarıyla görüştü. Ayrıca CPT İmralı’da Sayın Öcalan ve tutsaklarla görüştü. İnsani, vicdani, ahlaki, hukuki haklar için bu kadar büyük bedellerin ödenmesi aşamasına asla gelmemelidir. Bir kez daha görülmüştür ki Sayın Öcalan’ın mesajıyla tutsaklar eylemi sonlandırdı ve Kürt sorununun demokratik yollarla çözülmesinde baş müzakereci yine Sayın Öcalan’dır.
Bu süreçte alanları hiç terk etmeyen ‘canları değil, kinleri gömeceğiz ’diyen,  tüm insanlık dışı saldırılara rağmen aralıksız direnişi sürdüren beyaz tülbentli anaların evrenselleşen direniş kimliğini tekrar selamlıyoruz. Kadına yönelik bir katliam olan tecridi asla kabul etmeyeceğiz, sonuna kadar mücadele edeceğiz.
İmralı tecrit sisteminin sadece bir cezaevine uygulanan bir tecrit olmadığını, Türkiye, Kürdistan halklarını derinden etkilediğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Kürt sorununun derhal demokratik çözümünün tüm olanakları oluşması için mücadeleye aralıksız devam edeceğiz. Başta Sayın Öcalan’ın verdiği mesaja bağlı kalarak  Leyla Güven ve tutsak yoldaşların verdiği direniş mesajını büyütme kararlılığındayız.
TJA olarak bu süreçte tecridin kırılması için dayanışma duyguları ve eylemleri ile direnenlerin yanında yer alan Leyla'ya Ses Ver İnisiyatifi, Yaşama Ses Ver imzacıları, Arjantinli Plaza de Mayo Anneleri, demokrat, aydın, inisiyatif, hareket, hukukçu, sağlıkçıları, ulusal ve uluslararası dayanışmada bulunanları kutluyoruz."

'ONURLU BARIŞA KADAR...'

TJA, açıklamasının sonunda, "Bundan sonra da tecridin tamamen ortadan kalkması ve Kürt sorununun demokratik yollarla çözümü için ulusal ve uluslararası tüm dinamikleri tecrit tamamen son bulup onurlu bir barış inşa oluncaya kadar çözümün takipçisi olmaya ve mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz" dedi.