TJA: Tecride karşı Newroz alanlarına!

Newroz'u kutlayan TJA, açlık grevi direnişlerini selamladı ve tecride karşı Newroz alanlarında buluşmaya çağırdı.

Tevgera Jinên Azad (TJA), yazılı açıklama yaparak Newroz'u kutladı.

"Bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi veren tüm halklar nezdinde Newroz zalimlerin zulmüne karşı direnen mücadele eden ve bedel ödeyen halkların direniş ve diriliş bayramı olan Newroz'unu kutluyoruz" diye başlayan açıklamada, "Bugün bu mücadele günümüz Dehak'larının, Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ve yaşamın her alanını kuşatan mutlak tecride karşı, Leyla Güven ile başlayan ve dünyanın dört bir yanına yayılan açlık grevi direnişleri yükselmiş, Zülküf Gezen şahsında da bu direniş sembolleşmiştir" denildi.

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in eyleminin bütün dünya kadınlarına ve halklarına öncülük ettiğine dikkat çekilen açıklamada, AKP-MHP faşizminin saldırılarına değinildi.

'NEWROZ'DA FAŞİZME CEVAP VERİLECEK'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Newroz'da vereceğimiz mesaj, 31 Mart yerel seçimleri açısından, direnişi ile 8 Mart’ta alanlarda olan kadınlara saldıran, eşbaşkanlık ve eşit temsiliyete darbe yapmak, yaşamın her alanını tecritle kuşatmak isteyen bu faşist ittifaka karşı başta kadınlar olmak üzere tüm halkların direniş cevabı olacaktır. 

Bizler Leyla Güven’in yoldaşları TJA’lı kadınlar olarak  ‘Mutlaka Kazanacağız’ şiarı ile Newroz alanlarında olacağız. Tüm halkların özgürlük umudu olan Sayın Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ile başlayan faşizmin saldırılarını tecridi yıkarak ortadan kaldıracağız."