TJK-E: 10 Ekim hamlesini sahipleniyoruz

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), "Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm" talebiyle 10 Ekim’de başlatılan küresel hamleyi sahiplendiklerini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan TJK-E, 10 Ekim günü dünya genelinde 74 merkezde eşzamanlı olarak ‘Abdullah Öcalan'a Özgürlük Kürt Sorununa Siyasi Çözüm’ talebiyle başlatılan küresel kampanyayı sahiplendiklerini duyurdu.

TJK-E, “Kendilerini Kürt halkının ve Önder Apo'nun dostları olarak gören sol, sosyalist, demokrat, özgürlükçü, ahlak ve vicdan sahibi kadınlar, gençler, filozoflar, akademisyenler, aydınlar, yazarlar, sanatçılar, sendikacılar, siyasetçiler ve demokratik kurumlar tarafından böyle bir kampanyanın başlatılması stratejik olduğu kadar tarihi bir anlam ve değere sahiptir” dedi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:

“‘Abdullah Öcalan'a Özgürlük Kürt Sorununa Siyasi Çözüm’ kampanyasının startının uluslararası komplonun yıl dönümüne denk gelmesi ayrıca büyük bir anlam ifade etmektedir. 10 Ekim tarihi, 1998 yılında küresel kapitalist modernite sistemi tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yöneltilen uluslararası komplo saldırısının 25’inci yıl dönümüydü. Uluslararası komploya verilecek en büyük ve en anlamlı cevap böyle bir hamlesel sürecin başlatılması olmuştur. 25 yıldır Önder Apo'ya İmralı'da uygulanan işkence, izolasyon ve tecrit politikaları sadece Türkiye'de değil dünyada eşi görülmemiş bir hukuk skandalına dönüşmüştür. Önder Apo'nun sesi ve düşüncelerinin, yarattığı alternatif paradigmayla Ortadoğu'da geliştirilecek olan barış ve çözüm ortamını baltalamak isteyen hegemonik güçler bu şekilde Kürt halkının onurlu mücadelesini, hak ve kazanımlarını yok etmeye çalışmaktadırlar.

Buna karşın Kürt Özgürlük hareketi 50 yıldır verdiği mücadele ile üzerindeki betonları kırarak bir diriliş destanı yaratmıştır. Kürt halkının dirilişi ile birlikte varlığını, kendi iradesini, siyasal, sosyal ve toplumsal olarak aydınlatılmış, örgütlü gücünü ortaya çıkarmış, devrimler içinde devrimler yapmıştır. Önder Apo yarattığı ‘Jin, Jiyan, Azadî’ felsefesi ile kadı iradesi ve kadınların özgürlük mücadelesine olan bağlılığını ön plana çıkarmış, kadınla güçlenen, kadınla özgürleşen toplum gerçeğini gözler önüne sermiştir. Rojava devrimini bir kadın devrimi olarak filizlenip boy vermesi ve Rojhilat Kürdistan'ında ve İran'da kadınların toplumsal serhıldana yaptığı öncülük kadın özgürlük ideolojisinin evrensel bir boyuta taşımış, tüm dünya kadınlarının ‘Jin, Jiyan, Azadî’ sihirli formülü etrafında toplanmasını sağlamıştır.

TEMEL HEDEF FİZİKİ ÖZGÜRLÜĞÜN SAĞLANMASI

10 Ekim tarihinde ‘Abdullah Öcalan'a Özgürlük Kürt Sorununa Siyasi Çözüm’ şiarıyla başlatılan küresel özgürlük kampanyası temel hedeflerinin başında İmralı tecrit, işkence ve soykırım sisteminin parçalanması ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğüne kavuşması gelmektedir. Bu aynı zamanda Kürt sorununun, Kürt halkının özgürlüğü ve Ortadoğu’nun demokratikleşmesi temelindeki çözümünün sağlanması anlamına gelmektedir. Ve bu 25 yıldır üç maymunu oynayan sözde ‘insan haklarını ve demokrasiyi korumakla’ sorumlu olan uluslararası kurum ve kuruluşların sahte, gayri ahlaki ve ikiyüzlü tutumlarını deşifre eden büyük bir adımdır. Onlar sussa da insanlığın aklının, vicdanın ve ahlakının asla susmayacağının ifadesidir.

Unutmayalım ki; İmralı işkence, tecrit ve soykırım sistemini yıkmak, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamak ve Kürt sorununun demokratik çözümünü gerçekleştirmek için yürütülen her türlü çalışma, Ortadoğu’nun demokratikleşmesi ve hatta küresel demokrasinin yaratılması yönünde büyük bir rol oynayacaktır. Kampanyanın Kürt halkının dostları tarafından küresel çapta başlatılması tesadüf değil tam da zamanın özgürlük ruhuna denk gelmesidir. Çünkü dünya için demokratik, kadın özgürlükçü ve ekolojik bir yaşamın Önder Apo'nun paradigma ve düşünceleri ile kapitalist moderniteye alternatif demokratik modernite yaşam ve sisteminin inşa edilebileceğine olan inanç ve umut vardır. Bu aynı zamanda Önder Apo ile özgürlüğün kazanacağına olan inanç ve umuttur.

KAMPANYAYI SAHİPLENİYORUZ

Biz Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak 10 Ekim'de Dünyanın dört bir yanında 80 merkezi aşkın yerde başlatılan Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlamayı ve Kürt sorununun çözümünü hedefleyen ‘Abdullah Öcalan'a Özgürlük Kürt Sorununa Siyasi Çözüm’  kampanyasını sahipleniyor ve bu kampanyanın hamleci bir ruh, hamleci bir düşünce ve duygu gücü ve hamleci bir eylem haliyle başarıya taşımanın öncülüğünü yapma iddiamızı belirtiyoruz. Bu tarihi hamleyi başarıya ulaştırmak için misyonumuza denk düşen çalışma ve planlamalarımızı hem toplumsal hem de diplomatik alanda geliştireceğiz. Önder Apo'nun düşüncelerini ve paradigmasını bulunduğumuz ülkelerdeki kadınlara ve halklara taşımanın en önemli hedeflerimizden birinin olduğunun altını çiziyor, İmralı işkence ve tecrit sistemini kadınların örgütlü gücü ile yeneceğimizi bir kez daha belirtiyoruz.

DÜSSELDORF’TA ORTAK FORUM

Bu temelde ‘Abdullah Öcalan'a Özgürlük Kürt Sorununa Siyasi Çözüm’ hamlesi kapsamın 21 Ekim'de Düsseldorf'ta "Özgürlük Kazanacak" ismiyle hem enternasyonal dost ve kurumların hem de Kurdistani kadın örgütlerinin katılımı ile ortak yapacağımız forumda kadınları katılmaya çağırıyoruz."