TJK-E: Başarı Kürt halkına ve Önder Apo’ya kutlu olsun

TJK-E: Tecritin kırılması başarılmıştır, ancak Rêber Apo’yu fiziki olarak özgürleştirme, İmralı sistemine son verme, Kürt sorununu siyasal çözüme kavuşturma mücadelemiz daha da büyüyen kararlılığımızla devam edecektir.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kırılması amacıyla DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevlerinin başarıya ulaşması ardından açlık grevlerinin sonlandırılmasına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), “Rêber Apo’yu özgürleştirme mücadelemizi yükselteceğimizi belirtiyor, şehitlerimizi, tüm direnişçileri, analarımızı ve halkımızı tarihi başarılarından dolayı bir kez daha kutluyoruz” dedi.

TJK-E açıklamasında şunları belirtti: “Kürt halkı başta olmak üzere tüm ezilenlerin önderi olan Rêber Abdullah Öcalan’a uygulanan tecriti yıkmak, bu temelde tüm halklarımıza dayatılan faşizmi parçalamak amacıyla büyük bir kararlılık, düşünce ve inançla Sayın Leyla Güven’in öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişi tarihi bir başarıyı yaratmıştır. 7 Kasım 2018’de başlayan bu direniş, Türkiye ve Kürdistan zindanlarında, yine Strasbourg, Hewlêr, Maxmur, Süleymaniye, Galler, Kanada, Almanya, Hollanda, İsviçre, İtalya’da binlerce direnişçi tarafından sahiplenilerek dünyaya yayılmıştır.

‘ANALAR BEYAZ TÜLBENTLERİYLE DİRENİŞTEKİ YERİNİ ALDI’

Bu direniş, özgürlüğe, hakikate, eşitliğe, demokrasiye, kısaca insanlığın binlerce yılda yarattığı değerlere yönelik Türk devleti tarafından dayatılan tecrit, inkar ve imha konseptine karşı Sayın Leyla Güven şahsında Kürt kadınının öncülüğünde yükseltilmiştir. 200 günü bulan bu direniş süreci içinde 8 yoldaşımız tecridi kırmak ve faşizmi parçalamak için kendilerini feda etmişler ve ölümsüzleşmişlerdir. 200 günü bulan bu direniş sürecinde her türlü saldırıya ve hakarete, AKP-MHP kirli ittifakının her türlü özel savaş oyunlarına, direnişi boşa çıkarmaya dönük propagandalarına rağmen Kürdistanlı analarımız beyaz tülbentleriyle kendilerini direnişçi evlatlarına siper etmişler ve direnişi meydanlara taşırmışlardır. Halkımızın yiğit evlatları Kürdistan dağlarından Ortadoğu’nun çöllerine kadar bu direnişten aldıkları güçle faşizme her alanda darbe vurmuşlardır. Avrupa’da kadın hareketimiz öncülüğünde halkımız ve dostlarımız, direnişin sesini dünyaya duyurmak için eylemlerini yükseltmişlerdir.

200 günü bulan bu tarihi açlık grevi ve ölüm orucu direnişi sonucunda Rêber Apo ile 8 yıldan sonra ilk defa 2 Mayıs ve 22 Mayıs 2019 tarihinde avukatları resmi görüşmelerini gerçekleştirmişlerdir. Önderliğimizin sesi direnişçilerin sesiyle buluşmuştur. Rêber Apo’nun Ortadoğu ve Kürt sorununa ilişkin çözüm perspektifi bir kez daha insanlığa ve tüm muhataplara ulaşmıştır. Rêber Apo’nun açlık grevlerinin sonlandırılması çağrısı ve tecritin kırıldığına dönük ulaşılan başarılı sonuç temelinde tüm direnişçiler bugün yaptıkları açıklamayla açlık grevi ve ölüm orucu direniş eylemlerini bitirdiklerini açıklamışlardır.

TJK-E olarak, büyük irade, kararlılıkla yaratılan bu başarı Rêber Apo’ya kutlu olsun diyoruz. Rêber Apo’yu büyük özlemle, özgürlük kararlılığımızla selamlıyoruz. Yine Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak, insanlık tarihinde ender tanık olunan böylesi tarihi bir direniş sürecine öncülük eden ve bu başarıyı yaratan şehitlerimizin direnişleri ve anıları önünde saygıyla, minnetle eğiliyoruz. Leyla Güven yoldaşımız başta olmak üzere, zindanlarda ve dünyanın her yerinde direnişi yükselten yoldaşlarımızı ve bu direnişe gece gündüz demeden sahiplenen analarımızı, kadınlarımızı ve halklarımızı büyük bir coşku ile kutluyoruz. Özellikle belirtmek istiyoruz ki, Kürdistanlı analarımızın beyaz tülbentleriyle yarattıkları direniş, kadın özgürlük mücadelemizin direniş geleneğini tarihi bir aşamaya ulaştırmıştır. Zilanların, Beritanların, Sakine Cansızların faşizm karşısında geri adı atmayan, özgürlükte ve amaçta ısrarlı, kararlı duruşlarını ve direnişteki devrimci coşkularını bizlere bir kez daha göstermişlerdir. Bizler de analarımızın bu duruş, irade ve ruhlarını her zaman ve her yerde esas alacağımızın sözünü veriyor, direnişlerini saygıyla minnetle selamlıyoruz. Yine TJK-E olarak bu direniş süresi boyunca Avrupa’nın her yerinde kadın öncülüğünde gerçekleştirilen tüm eylemlerimize öncülük eden, sahiplenen, katılan tüm kadınlarımızı ve tüm halkımızı da ulaşılan bu başarıdaki emeklerinden dolayı kutluyoruz. Avrupa’da kadın öncülüğünde yapılan demokratik eylemler zindanlardan yükselen direnişin sesini dünyaya duyurmuştur.

‘MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEK’

Büyük açlık grevi ve ölüm orucu direnişçilerinin de belirttiği gibi tecritin kırılması başarılmıştır, ancak Rêber Apo’yu fiziki olarak özgürleştirme, İmralı sistemine son verme, Kürt sorununu siyasal çözüme kavuşturma mücadelemiz daha da büyüyen kararlılığımızla devam edecektir. Tecriti kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim hamlesi yeni bir aşamaya ulaşmıştır. Tüm kadınlarımızı, kendimizi daha güçlü örgütlü, iradeli, eylemli kılarak üzerimize düşen her türlü görevi başarıyla yerine getirmeye çağırıyoruz. Büyük açlık grevi direniş eylemi, kadın direnişinin özgürleştirici gücünü bizlere bir kez daha göstermiştir. Direniş kültürünün verdiği güçle; Rêber Apo’yu özgürleştirme mücadelemizi yükselteceğimizi belirtiyor, şehitlerimizi, tüm direnişçileri, analarımızı ve halkımızı tarihi başarılarından dolayı bir kez daha kutluyoruz.”