TJK-E, diktatörün yargılanması için üç kentte eyleme çağırdı

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), kadın cinayetlerine dur demek ve diktatör Erdoğan’ın yargılanması için 10 Aralık'ta Brüksel ve Berlin'de, 12 Aralık'ta Basel'de eylem çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan TJK-E, “Diktatörün yargılanması için 100 Neden” adıyla başlattıkları kampanya kapsamında bir çok kentte eylem düzenleyeceklerini bildirdi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Erkek egemenlikli sistem kadını ve onun etrafında gelişen kültürü bitirme hedefindedir. Bunun içinde kadınlara sistematik şekilde şiddet uygulamakta, kadınlar her an öldürülme, işkence, taciz ve tecavüz tehdidi altında tutulmaktadır. Kadına dönük gelişen bu şiddet bugün AKP-MHP faşist rejiminin politikalarıyla bu şiddet artık kadın kırımına dönüşmüştür.herkes tarafından bilinmektedir ki tecavüz, taciz, tutuklama, işkence ve katliam AKP-MHP faşist bloğunun toplumu teslim almak için uyguladığı temel politika haline gelmiştir. Bu faşist rejimin bu uygulamalarıyla katledilen sadece kadınlar değildir. Kadın şahsında katledilen insanlık onurudur. Dolayısıyla kadın üzerinde şiddet var oldukça insanlık vicdanı ayaklar altında olacaktır.

Kadın üzerinde şiddeti geliştiren devletçi geleneğin kendisidir. Kaldı ki zaten erkek egemenliğinin kadına karşı şiddet eğilimini öne çıkaran, besleyen, tahrik eden, kışkırtan devletin kendisidir. Diktatör Erdoğan liderliğinde Türk devletinin başta kadınlar olmak üzere farklı kimliklere, azınlıklara, inanç gruplarına, muhaliflere yani tüm toplumsal kesimlere uyguladığı tam da devlet terörüdür. Bu devlet terörünün katlettiği ya da işkence ettiği, tecavüz ettiği kadınların sayısı azımsanacak gibi değildir. En son Batman’ın Gercüş ilçesinde aralarında uzman çavuş ve polislerinde olduğu 27 kişi bir çocuğa tecavüz etti. Dün tecavüzcü uzman çavuş Musa Orhan’ı cezasız bırakanlar bugün Gercüş’te yaşananların üstünü kapatmaya çalışıyor. Ama bu olayda da bir kez daha görüldü ki Erdoğan diktatörlüğünde yürütülen bu faşist rejimde “tecavüz” bir özel savaş politikası olarak Kürdistan topraklarında uygulanmakta.

Ama unutulmasın ki bu devlet terörü ile tecavüze uğrayan, katledilen kadınlar, çocuklar yalnız değildir. Bizler onların sesiyiz!

Ve bilinmeli ki bu gün kadınlar her zamankinden daha güçlü. Kadınlar bugün Reber APO’nun geliştirdiği bilinç ve felsefik bakış ile örgütlenmekte, politika üretmekte, mücadele etmekte. En önemlisi ise 4 parça Kürdistan’da kendi öz-savunmasını, direniş gücünü oluşturmaktadır. Kadınlar bu devlet terörüne meydan okumakta, faşizme geçit vermemektedir. Reber APO öncülüğünde yaratılan kadın zamanı ile kadınlar, şiddeti sadece kınamakla kalmıyor, bu şiddeti ortadan kaldırmanın, kadın kırımının uluslar arası alanda suç olarak tanınmasını ve katillerden hesap sormanın gücünü ortaya koyuyor.

Artık kadınlara karşı her anlamıyla şiddet uygulayan bu faşist rejimden hesap sorma zamanı gelmiştir. Femicide durdurmanın ve yaşamı özgürleştirmenin zamanı gelmiştir. Bu temelde Avrupa Kürt Hareketi olarak “Diktatörün yargılanması için 100 Neden” ismiyle başlattığımız kampanya kapsamında 10 Aralıkta Brüksel de Avrupa Konseyi önünde ve Berlin de Berlin Parlamentosu önünde, 12 Aralıkta ise Basel’de yapacağımız eylemler ile bir kez daha katillerden hesap soracağız.

Bu zulüm ve kadın katliamları, soykırımı karşısında artık örgütlenmek, mücadele etmek ve eylemlerimiz ile hesap sormanın zamanıdır. Bu temelde başta devlet terörü ve erkek egemenliği eliyle katledilen tüm kadınları saygı ile anıyor, kadın özgürlük sistemini yaratarak intikamlarını alma sözümüzü yineliyoruz. Kampanyamıza kadınların etkin katılmasını bekliyor ve kendi özgürlüğü için mücadele eden tüm kadınları selamlıyoruz.

Gelin birlikte AKP-MHP’nin geliştirdiği devlet terörüne dur diyelim!

Femicide dur diyelim ve uluslar arası alanda suç olarak tanınması için mücadelemizi büyütelim!

Diktatör Erdoğan’ın yargılanması için sesimizi ve gücümüzü birleştirelim!"

Eylemlerin yapılacağı adresler şöyle:

BRÜKSEL

Tarih: 10 Aralık 2020

Saat: 12:00

Yer: Rue De La Loi, 1000 Bruxelles

Avrupa Konseyi Önü

*

BERLİN

Tarih: 10 Aralık 2020

Saat: 14:30

Yer: Platz Der Republik 1

Berlin Parlamento Önü

*

BASEL

Yürüyüş

Tarih: 12 Aralık 2020

Saat: 13:30

Yer: Theaterplatz – Basel