TJK-E: Newroz ruhuyla Frankfurt'ta buluşalım

Newroz'u kutlayan TJK-E, Newroz ruhuyla bugünkü direnişleri sahiplenmeye ve 23 Mart’ta Frankfurt'taki mitinge çağırdı.

TJK-E, yazılı açıklama yaparak Newroz'u kutladı.

Bu yıl Newroz'un daha anlamlı ve görkemli olması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, şehitler anıldı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Newroz'u kutlandı. 

Açıklamada, "Newroz ateşiyle bizleri özgürleştiren Newroz şehitlerimizi, başta ‘Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim' sürecinin şehidi olan Zülküf Gezen yoldaşımızı minnetle, saygıyla anıyoruz" denildi.

'DİRENİŞ BAYRAĞINI YÜKSELTELİM'

"Kürdistan devrimi, bugün Ortadoğu devrimine evrilmiştir. Kürdistan kadın özgürlük mücadelesi Ortadoğu kadın özgürlük mücadelesi öncülüğünü omuzlamıştır" denilen açıklamada, şöyle devam edildi:

"Özgürlük mücadelemiz 40 yılının her gününü, Newroz direniş günü haline getirmiştir. Erkek egemenlikli sistemin sömürgeci sistemine karşı ‘özgür kadın’ kimliği destansı direniş ve emekle yaratılmıştır. Reber Apo şahsında yaşamımıza dayatılan tecridi parçalamak için Sayın Leyla Güven’in, zindanlardaki binlerce yoldaşımızın başlattığı ve Strasbourg başta olmak üzere birçok yerde devam eden açlık grevi direnişi ile 2019 yılı Newroz’unu karşılıyoruz. Newroz ateşi bu direnişlerle daha bir gür yanmaktadır. Newroz sadece tarihi bir direniş olmaktan öteye bugünün özgürlük ve direniş duruşunu ifade etmektedir. 

2019 yılı Newroz’unu başta Kürdistanlı kadınlar olarak faşizmi yıkma, Reber APO’yu ve Kürdistan’ı özgürleştirme kararlılığımızla ve coşkumuzla karşılıyoruz. Kürdistanlı kadınlar; Kürdistan’ın dağlarından Kuzey Suriye’ye kadar, zindanlardan Avrupa’ya kadar, her yerde Newroz ateşini yükseltiyorlar. DAİŞ faşizminden, AKP-MHP faşizminden ve erkek egemenlikli sistemden hesap soruyorlar. Avrupa’daki Kürdistanlı kadınlar olarak Newroz ruhuyla direniş ateşini büyüten tüm kadın şehitlerimize ve direnen kadınlara layık olma sözümüzü bir kez daha veriyoruz. 

Tüm kadınlarımızı; Mazlum Doğan’ların, Zekiye Alkan’ların yarattığı ve Zülküf Gezen yoldaşın devraldığı direniş bayrağını yükseltmeye çağırıyoruz. 

23 Mart’ta Almanya’nın Frankfurt kentinde yapılacak olan Newroz yürüyüşüne ve mitingine çağırıyoruz."