TJK-E: Tüm Kürtler Şengal için kenetlenecek

Şengal'e saldırılara karşı açıklama yapan TJK-E, "Kürt kadınları ve halkı nerede yaşıyorsa yaşasın ulusal birlik ruhuyla Şengal’in etrafında kenetlenecektir" dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Türk devletinin Şengal'e dönük saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Türk sömürgeciliği, işbirlikçileriyle birlikte yenilip, tarihin çöp sepetine atılacaktır" vurgusunda bulunularak, tüm Kürtlerin Şengal için kenetlenmesi gerektiğini belirtti.

TJK-E'nin açıklaması şöyle:

"Faşist Türk devleti, bugün bir kez daha Şengal’de sivil alanlara dönük bir saldırı gerçekleştirmiştir. Türk savaş uçaklarının Şengal Çarşısına dönük düzenlediği  saldırı sonucunda  YBŞ komutanlarından ve Özgür Şengal’in en değerli emekçilerinden Seid Hasan, YBŞ savaşçısı İsa Xwededa şehit düşmüştür. Ayrıca yaralıların olduğu bildirilmiştir. Başta şehitlerimizin ailelerinin, Şengal halkının ve Tüm Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor, Şehitlerimiz mücadelemizi büyütme ve zafere yürüme sözümüzdür diyoruz. Şengal'e dönük geliştirilen bu saldırılar, halklara yönelik soykırım zihniyetinin bir devamı niteliğindedir. AKP ve Erdoğan diktatörlüğünün bölgede hakim olma, Kürt halkının bölgede elde ettiği kazanımlara darbeleme çabasıdır.

'KENDİLERİ DE İŞBİRLİKÇİLERİ DE YENİLECEK!'

Kürt halkının Şengal’de verdiği tarihi mücadele gözler önündedir ve halen sürmektedir. Bu, tarihin en büyük irade ve özgürlük mücadelesidir. Nasıl ki DAİŞ faşizmine karşı büyük bir direniş sergilendiyse, aynı direniş bugün AKP-Erdoğan diktatörlüğüne ve işbirlikçileri KDP'ye karşı da verilecektir. Türk sömürgeciliği, işbirlikçileriyle birlikte yenilip, tarihin çöp sepetine atılacaktır. Türk devleti, Kürt halkına yönelik düşmanca politikalarını her alanda, Kürtlerin bulunduğu her yerde uygulamakta ve bunu vahşet düzeyinde yapmaktan çekinmemektedir. Buna karşı  Kürt kadınları ve halkı, faşist Türk devletinin saldırılarına sessiz kalmayacaktır. Halk olarak varlığını koruma ve özgürce yaşama hakkı için her alanda sesimizi duyurmaya devam edeceğiz.  Kürt kadınları ve halkı nerede yaşıyorsa yaşasın ulusal birlik ruhuyla Şengal’in etrafında kenetlenecektir. Êzidî kadınlarına yaşatılan vahşet ortadadır. Buna karşı özellikle de biz kadınların Şengal’de yükselen kadın devrimine sahip çıkması, koruması ve her alanda savunması en temel görevdir. AKP-DAİŞ lideri Erdoğan diktatörlüğüne karşı direnişi büyütmek tarihi bir sorumluluktur. Bu gerici faşist güçlerin kadına reva gördüğü yaşam mutlak bir köleliktir. Bu gerçekliği görerek kadınlar olarak her zaman ve her yerde Türk devletinin işgal ve katliamlarına karşı duracağımızı bir kez daha belirtiyoruz.

İşgalci Türk devletinin yapmış olduğu bu saldırılara karşı başta kadınlar olmak üzere tüm Kürdistanlıları ve dostlarını Türk devletinin soykırımcı politikalarına karşı durmaya, alanlara çıkarak mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.  Unutulmamalıdır ki, hep birlikte bu faşizmi yıkabilir, özgürlüğümüzü inşa edebiliriz. "