TJK-E: Yarın AP önünde direnişi büyütelim

TJK-E, yarın (24 Nisan) Avrupa Parlamentosu (AP) önünde yapılacak eyleme kitlesel katılım çağrısında bulundu.

Yazılı açıklama yapan TJK-E, tecride karşı süren açlık grevi direnişlerine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Leyla Güven öncülüğünde Hewlêr’de Nasır Yağız, Strasbourg’da 14 yoldaş, Galler’de İmam Şiş, Kanada’da Yusuf İba, Maxmur’da Fadile Tok, zindanlarda Hacer Yusuf, Kibriye Evren, Sebahat Tuncel, Selma Irmak öncülüğünde 7000 tutsak ve Avrupa kentlerinde birçok yurtseverimiz, bedenini açlığa yatırarak İmralı tecridine karşı direnişi sürdürmektedirler. Bu tarihi direnişi geliştiren eylemciler Önder Apo'nun avukatları ve aileleri ile sistemli görüşme koşullarının oluşması, bu hakların güvenceye alınması ve tecridin tümden ortadan kalkması için tarihi bir sorumluluk almıştır."

Direnişlerin hayati risk boyutuna geldiğine vurgu yapılan açıklamada, "Kürt halkı direnişindeki kararlılığını bir kez daha çok net göstermiştir. Açlık grevi direnişi aynı zamanda dünya kamuoyundan büyük bir etki yaratmış, Türkiye'de kurumlaşan faşizme büyük bir darbe vurmuştur" denildi.

'AVRUPA KURUMLARI DERHAL HAREKETE GEÇMELİ'

Açıklamada şöyle devam edildi:

"Tüm bu gelişmelere karşın başta Avrupa Konseyi ve CPT olmak üzere Avrupa hükümet ve kurumlarının sessizliği suça ortak olmaktır. Bu haklı direnişe karşı sessiz kalmak, tecridi, faşizmi kabul etmektir. İnsanlık dışı uygulamaları onaylamaktır. CPT’nin, Avrupa Konseyi’nin ve kurumlarının derhal harekete geçmesi gerekmektedir. Bu kurumlar kendi rollerini oymalıdır. 

Şu iyi bilinmelidir ki tüm açlık grevi direnişçileri ve bu direniş etrafında birleşen Kürt kadınları ve halkı sonuç alıncaya ve tecride son verilinceye kadar eylemlerine devam edeceklerdir. Bizler, CPT, Avrupa kurumlarını ve Avrupa hükümetlerini sorumluluklarını yerine getirmeye ve tutum almaya çağırıyoruz."

'YARINKİ EYLEMDE DİRENİŞİ BÜYÜTELİM'

TJK-E, açıklamasının sonunda da yarın düzenlenecek eyleme ilişkin şu çağrıyı yaptı:

"Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak ilki 24 Nisan'da olmak üzere her hafta Çarşamba günü Avrupa Parlamentosu önünde yapılacak olan eyleme başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı katılmaya çağırıyoruz. Tüm halkımız bu eyleme katılarak direnişçilerin sesine ses katmalı, direnişi yükseltmelidir."