Tunuslu kadınlardan erkek kafelerine ilginç eylem

Tunus’ta kadınlar, kafelerin erkek ve kadınlar için olmak üzere ayrılmasına karşı eylemdeydi.

Tunus’ta kadınlar, kafelerin erkek ve kadınlar için olmak üzere ayrılmasına karşı eylemdeydi. Sadece erkekler için hizmet veren ve ucuz olan kafelere giren kadınlar üzerlerindeki gizli kameralarla da erkeklerin tepkilerini görüntülediler.

Ülkede yayın yapan Attessia TV’deki RDV9 adlı programda, başkent Tunus’un geleneksel bir semtinde kadınların yaptığı eylemin görüntüleri paylaşıldı. Sadece erkeklere özel olan ve diğerlerinden daha ucuza içecek tüketilen kafelere giren kadınlar, masalara oturarak ayrımcılığı protesto etti.

Kafelere giren kadınlar daha sonra erkek müşterilerin tepkilerini ölçtü. Kadınların üzerindeki gizli kameralara yansıyan görüntülerde erkek müşterilerin bazılarının hiçte memnun olmadığı görülürken, bazılarının kafeleri terk ettikleri de anlaşılıyor.

Oldukça ilgi çeken eyleme ait görüntüler internet üzerinden on binlerce kişi tarafından izlendi.

Mağrib ülkelerinin birçoğunda olduğu gibi Tunus’ta da bazı kafeler sadece erkekler için hizmet verirken, karışık olanlara göre çok daha ucuz olmaları dikkat çekiyor. Her ne kadar yasal olarak herhangi bir yasak olmasa da kadınların bu uygulamaya tepkili olduğu biliniyor.