Üç kentte ‘adalet ve aydınlık’ eylemi

Almanya’nın Düsseldorf, Stuttgart ve Hamburg kentlerinde 9 Ocak 2013’te Paris’te gerçekleştirilen katliamın faillerinin açığa çıkarılması için adalet eylemi düzenlendi.

Almanya’nın Düsseldorf, Stuttgart ve Hamburg kentlerinde 9 Ocak 2013’te Paris’te gerçekleştirilen katliamın faillerinin açığa çıkarılması için adalet eylemi düzenlendi.

DÜSSELDORF

Fransa’nın başkenti Paris’te katledilen Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için her Çarşamba günü düzenli olarak yapılan adalet eylemi bu hafta Êzîdî Federasyonu ve Rojava Halk Meclisi'nin katılımı ile gerçekleştirildi.

Fransa Konsolosluğu önündeki eylemde, Êzîdî Federasyonu ve Rojava Halk Meclisi üyelerinin yanı sıra, Düsseldorf Demokratik Kürt Toplum Merkezi üyeleri de yer aldı. ‘Adalet istiyoruz’ şiarıyla yapılan eylemde taşınan döviz ve pankartlar ile atılan sloganlarda, suikastın tüm boyutlarıyla aydınlatılması için ilgili devlet ve kurumlara, bir kez daha çağrıda bulunuldu. Yapılan konuşmada da, Türk devletinin Kuzey ve Rojava Kürdistan halkına yönelik yoğunlaşan soykırım saldırıları protesto edilirken, başta Avrupa Birliği kurumları ve üye devletler olmak üzere, uluslararası kamuoyunun, sessizliğini bozması istendi. Eylemde 5 Mart'ta Düsseldorf’ta yapılacak NRW çapındaki merkezi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yürüyüşüne ve katılım çağrısında da bulunuldu.

HAMBURG’DAKİ EYLEMDE SUR İÇİN ÇAĞRI

Almanya’nın Hamburg kentinde 9 Ocak 2013 tarihinde Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için düzenlenen ‘adalet ve aydınlık’ eyleminde, Sur ile dayanışma çağrısı yapıldı.

Çarşamba günü saat 17.00’de Altona semtinde Rojbin Kadın Meclisi öncülüğünde gerçekleştirilen mitingde üç yıl iki ay önce işlenen siyasi cinayetten dolayı bugüne kadar kimsenin yargılanmadığı gibi Avrupa devletlerinin de Paris gibi merkezi bir yerde Türk devletinin karanlık güçlerinin Kürt kadınları katletmesine adeta izin verdiklerine dikkat çekildi.

Rojbin Kadın Meclisi adına yapılan konuşmalarda, Hamburg’da mitingin düzenlendiği saatlerde, Amed’in Sur ilçesindeki kuşatmayı kırmak amacıyla görkemli bir direnişin sergilendiği belirtilerek dayanışma çağrısı yapıldı. Türk devletinin Kürtlere yönelik imha politikası konusunda Almanya hükümetinin suç ortağı olduğu belirtilen açıklamalarda, Almanya başbakanı Angela Merkel’in bir an önce bu yanlış ve ahlaksız politikadan vazgeçmesi gerektiği talep edildi.

Yüzlerce bildirinin dağıtıldı mitingin sonunda, 8 Mart Dünya Kadınlar Mücadele Günü vesilesiyle düzenlenen etkinliklere katılım çağrısı yapıldı. Rojbin Kadın Meclisi’nin temsilcilerinin açıklamalarına göre, 8 Mart tarihinde saat 17.30’ta Feldstrasse’de geniş bir kadın platformu tarafından bir yürüyüş düzenlenecek. 9 Mart’ta ise saat 16.00’da Hamburg Sol Parti tarafından parlamentoda bir resepsiyon verilirken, akşam saat 18.30’ta Tatort Kurdistan Café’de bir panel gerçekleştirilecek.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de Meryem Kadın İnisiyatifi “adalet ve aydınlık” eylemi düzenledi.

Stuttgart’taki Fransız Konsolosluğu önünde yapılan mitingde Alman kamuoyuna yönelik bilgilendirme çalışması da yürütüldü. Eylemciler, her ayın ilk Çarşamba günü adalet eylemini yapacaklarını da belirtti.