Viranşehirli annelerden Adalet Bakanlığı'na 'tecrit' faksı

Viranşehirli anneler, açlık grevindeki çocuklarının taleplerini sahiplenerek, kaostan çıkılması ve ölümlerin olmaması için derhal tecridin kaldırılmasını istedi, Adalet Bakanlığı'na faks gönderdi.

Urfa'nın Viranşehir ilçesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı çocukları cezaevlerinde açlık grevinde olan anneler, ilçe postanesine sloganlarla yürüyerek, Adalet Bakanlığı'na faks gönderdi. Anneler, tecridin kaldırılmasını istedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe binasında bir araya gelen anneler, Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü ile birlikte ilçe postanesine doğru yürüyüşe geçti. "Bijî berxwedana zindanan" sloganı ile yürüyen annelere, ilçe sakinleri de alkışlar ile destek verdi. Anneler ilçe postanesi önünde açıklama yaptı.  

'KAOSTAN ÇIKMAK İÇİN TECRİT KALKMALI'

Zeynep Kızılboğa, oğlu Ercan Kızılboğa'nın 1 Mart itibarı ile Ordu Cezaevi'nde açlık grevinde olduğunu söyleyerek, boğazlarından yemek ve su geçmediğini belirtti, "Sesim Erdoğan'a gitsin, sağır olmamış ya. Onun da çocukları var. Ölüyoruz" ifadesini kullandı.
Sonra konuşan Ayşe Sürücü, binlerce tutsağın açlık grevinde olduğunu, ancak hükümetin "görmedim, duymadım" anlayışını sürdürdüğünü söyledi. Cezaevlerinden tabutların çıkmamasını, ölümlerin yaşanmamasını istediklerini dile getiren Sürücü, "Bakanlığa taleplerimizi içeren faks göndereceğiz. Tecrit insanlık suçudur. Tecrit ile Türkiye'de bir kaos ortamı yaratıldı. Her alan tıkadı. Türkiye'nin bu kaostan çıkması için tecridin kalkması gerekiyor" dedi.
Anneler, faks göndermelerinin ardından HDP binasına kadar çocuklarının direnişini sahiplenen sloganlar eşliğinde yürüdü.