Yaman: Çocuklarımız için adayım

HDP Uludere Belediyesi Eşbaşkan Adayı Feride Yaman, “Çocuğumun geleceğini düşündüğümde siyasette yer aldım ve yanlışları partim ile değiştirmek niyetiyle bu yola çıktım” dedi.

Kayyum atanan onlarca ilçelerden biri olan Şırnak’ın Uludere ilçesi de bu zorbalığa son vermeye hazırlanıyor. HDP’nin Uludere İlçe Belediye Eşbaşkan adaylarından Feride Yaman, yurtsever bir ailede dünyaya geldiği Uludere’de, başaracaklarına inanıyor.

90'larda ailesine koruculuk dayatması ile göç yollarına düşen Yaman, bazı yakınlarını da bu yollarda kaybetti. Yaman o yıllarını şöyle anlattı: “Yurtsever bir ailedenim. Evlenmeden önce ailem daha ben çok küçükken devletin yoğun baskılarından dolayı buralardan göç etmek zorunda kaldı. Onlar sınırdan geçerek Irak’a gitti. Ben burada akrabalarımın yanında kaldım. Yılın belli zamanların dışında onları hala göremiyorum. Evlendiğim kişinin köyünde ise koruculuğu kabul etmemiş olan birkaç aileden biriyiz. Bizler de koruculuğu kabul etmediğimiz için göçe zorlandık. Bu sürede sürekli farklı yerlere göç eden ailemin birçok ferdini de kaybettim. Bir süre sonra dayanamayıp geri döndük ve burada mücadelemizi sürdürdük.”

BERİVANLIKTAN ADAYLIĞA

İlkokul 2. sınıfa kadar gidebilen Yaman, kişisel çabasıyla kendisini eğittiğini söyledi. Bir çocuk annesi olan Yaman, “Çocuğumun geleceğini düşündüğüm için siyasette yer aldım ve yanlış olan bir takım şeyleri partim ile değiştirmek niyetiyle bu yola çıktım. Son birkaç yıldır parti çalışmaları altında birçok kadın çalışması ve gençlere yönelik projeler hazırladık. Verilen her türlü görevi elimizden geldiğince yerine getirdik. Çevremde Kürtlüğüm ve dindarlığımla bilinirim. Her hangi bir yerde işçi olarak çalışmış olmasam da yıllardır berivanlık yapıyorum. Koyunlarımız var onların bakımı ile ilgileniyorum” dedi.

KENDİMİZİ HİZMET İÇİN YETİŞTİRDİK

“Yıllardır içinde bulunduğumuz siyasi alan ile kendimizi halkımıza hizmet edecek kadar geliştirdik. Bugün de onlara bunu kanıtlamak için aday oldum” diyen Yaman, şimdiye kadar olduğu gibi hizmetlerini daha da geniş bir alanda uygulamak istediklerini belirtti. Yaman, “Bize verilen tüm yetki ve olanakları halka hizmet için kullanacağız. Halk, sevgimizi ve samimiyetimizi görecek, taleplerini çekinmeden iletecek” diye konuştu.