Yeşiller’den Leyla Güven’in talebine destek

Almanya’nın muhalefet partilerinden Yeşiller Partisi Genel Başkan Yardımcısı Jamila Schäfer ve federal parlamenteri Canan Bayram ortak bir açıklama yaparak DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in talebine destek verdiklerini bildirdi.

Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uyguladığı ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması talebiyle 128 gündür açlık grevi eylemini sürdüren DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e uluslararası destek yayılarak sürüyor.

Son olarak Almanya’nın muhalefet partilerinden Yeşiller Partisi cephesinden Güven’in talebine destek ve Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması yönünde çağrı geldi. Yeşiller’in Genel Başkan Yardımcısı Jamila Schäfer ve federal parlamenteri Canan Bayram ortak bir açıklama yaparak Güven’in talebine destek vererek, Türkiye’nin hukuk devleti ilkelerine dönmesi gerektiğini belirtti.

7 Kasım 2018 tarihinden bu yana açlık grevi eylemini sürdüren Güven’in sağlık durumundan endişe duyduklarını bildiren her iki Alman kadın siyasetçi, Güven’in talebi olan tecridin kaldırılması için taraflara diyaloga girme çağrısı yaptı.

‘TECRİD İNSANLIK DIŞI BİR UYGULAMADIR’

Yeşiller’in önde gelen yöneticilerinden Schäfer açıklamada Güven’in talebi olan Kürt sorunun çözümü için diyalog sürecinin başlaması ve tecridin kaldırılması istediğine destek verdiğini özellikle belirterek şu değerlendirmede bulundu: “Tecrit insan haklarına aykırı bir durumdur, hiçbir yerde –cezaevinde bile olsa- tecrit kimseye uygulanmamalı.”

Schäfer açıklamasının devamında 31 Mart’ta Türkiye’de yapılacak yerel seçimler öncesinde AKP’nin azınlıklara saldırdığını ve bu şekilde korku iklimini yaratmaya çalıştığına dikkat çekti. Yeşiller’in Federal Meclis üyesi Canan Bayram ise yerel seçimlerde bütün adayların eşit imkanlara sahip olması gerektiğine dikkat çekerek “Türkiye’de demokrasi ve hukuk devleti için mücadele edenlerden yanayız” diye konuştu.