YJA Star gerillaları, 8 Mart'ı kutladı

YJA Star gerillaları, 8 Mart'ı kutladı ve Leyla Güven'i selamladı. Kutlamada konuşan Zozan Çewlik, "Modern gerillacılıkta, dönemin savaşında önemli bir rol üstleneceğiz. Zilan çizgisinde öncülük yapıp, tecride ve egemen zihniyete son vereceğiz" dedi.

YJA Star gerillaları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü Medya Savunma Alanları'nda kutladı.

Kutlama, Merkez Karargah Komutanlarından Zozan Çewlik, Askeri Konseyi Üyesi Şerda Mazlum Gabar, YJA Star Komutanlarından Peyman Bagok, Amara Gulistan ile onlarca YJA Star gerillasının katılımı ile gerçekleşti.

'DİRENİŞ BAHARI'

Burada konuşma yapan Çewlik, 'baharın Leyla Güven öncülüğünde direniş baharı olduğunu' belirterek, şunları söyledi: 

"Tüm YJA Star güçleri olarak, Kürdistan dağlarından İmralı'ya kadar Önder Apo'ya sevgi ve bağlılığımızı yolluyoruz. 8 Mart'ı başta Önder Apo'ya, Leyla Güven yoldaş öncülüğünde tecride karşı Maxmur'da, Hewlêr'de, Avrupa'da ve dünyanın diğer yerlerinde direnen tüm direnişçilere kutluyoruz. YJA Star gerillaları olarak direnişlerini selamlıyor, sonuna kadar sahip çıkacağımızı söylüyoruz.

Yine bildiğiniz üzere yaklaşık 40 yıl boyunca birçok öncü yoldaşımız ve kadın özgürlük mücadelesi bize büyük bir miras bıraktı. Sara, Sema Yüce, Arin, Delal ve Armanclar şahsında, yine bugün erkek dönüşümüne öncülük yapan yoldaşları ve kadınlarla doğru yoldaşlık ilişkisi kurmak isteyen arkadaşları, Fikri Baygeldi, Zınar ve Atakan yoldaşşar şahsıda, tüm özgürlük mücadelesi şehitlerini saygıyla anıyoruz. Tüm şehit anneleri şahsında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü tüm kadınlara kutluyoruz.

Yine, yoldaşlar şahsında, mekan ve fiziksel olarak birbirimizden uzak olsak da, 8 Mart'ı aynı ruh ve duyguyla karşılayan, Kürdistan dağlarındaki tüm kadın yoldaşlara kutluyoruz. Bu çerçevede Kuzey Kürdistan kadın gerillarını, Medya Savunma Alanları'ndaki yoldaşlar, YPJ, YJŞ, HPJ savaşçılarını selamlıyoruz ve başarılar diliyoruz."

'LEYLA GÜVEN ÖNCÜLÜĞÜ SARA, ZİLAN VE BÊRÎTAN'IN ÇİZGİSİDİR'

Çewlik, "8 Mart 2019'u olağanüstü bir süreçte karşılıyoruz" diyerek, şöyle devam etti:

"Fakat aynı zamanda, Leyla Güven öncülüğündeki kadın direnişini, dağlarda, meydanlarda, tüm şehir ve ovalarda yeni bir baharla, yeni bir süreçle karşılıyoruz. Bildiğimiz gibi erkek sömürüsü 5 bin yıldır kadınlar ve toplumlar üzerine dayatılıyor. Bu sistem kadınlar ve toplum için soykırım, köleleştirme dışında bir şey vermemiştir, bu çizgiye karşı biz kadınlar her yerde direniyoruz ve direnişi büyütüyoruz.

Bu baharın tüm baharlardan farklı olacağına inanıyoruz. 21. yüzyılda, Leyla Güven öncülüğünde ortaya çıkan direniş Sara, Zilan ve Bêrîtan çizgisidir, özgürlük ve direniş çizgisidir. Erdoğan ve Bahçeli öncülüğündeki faşizm kadınların direnişiyle yıkılacak. Kadınlar ve toplum için eşit ve özgür bir yaşam inşa edilecek.

'SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ'

Önderlik, halk, tüm halklar ve YJA Star olarak olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Hepimiz 2019 yılının öyle kolay olmayacağının farkındayız. Kadın öncülüğünde gelişen direnişin, özgür kadın ruhu ve cesaretiyle ortaya çıktığını görüyoruz. Biz YJA Star olarak bunun öncülüğünü yapmak ve buna layık olmak için sonuna kadar direneceğiz ve gerekli cevabı vereceğiz.

'KADIN DİRENİŞİ SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEK'

Bu çerçevede, özellikle Önder Apo'nun özgürlüğünü sağlama, tecride son verme, kadın ve halkların özgürlüğün adına üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz. Bizler YJA Star olarak modern gerillacılıkta, dönemin savaşında önemli bir rol üstleneceğiz. Zilan çizgisinde öncülük yapıp, tecride ve egemen zihniyete son vereceğiz. Bu iddia, kararlılık ve moralle 2019 yılına girmiş bulunuyoruz. Direnişin özgürlük getireceğine inanıyoruz. Kadın direnişi sistemi değiştirecektir. Bu çerçevede 8 Mart'ı tüm yoldaşlara ve tüm kadınlara kutluyoruz."

Çewlik, konuşmasını "Yaşasın 8 Mart ruh, yaşasın kadın birliği diyoruz. Yaşasın kadınların ve halkların direnişi. Yaşasın özgür kadın mücadelesi. Yaşasın PAJK ve PKK. Yaşasın Başkan Apo" mesajlarıyla bitirdi.