YJA Star Komutanlığı’ndan kutlama mesajı

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, başarılı eylemler gerçekleştiren Dersim ve Botan eyaleti YJA Star komutan ve savaşçılarına kutlama mesajı gönderdi. Komutanlık, "5 Ağustos oluşturduğu Zafer Ruhu’yla hepinizi selamlıyor ve başarılar diliyoruz” dedi.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, mesajında şunlar belirtildi:

“Biz kadınlar, Özgürlük Mücadelesi’nde öncülük misyonunu üstlenerek, Zilan çizgisinde fedaileşme çabasıyla bu sürecin getirdiklerini üstlenerek yürüyüşümüzü özgürlüğe ulaşana kadar sürdürme gayretindeyiz. Her türlü egemen anlayışa karşı kadın iradesini, beynini ve yüreğini kullanarak verdiğimiz bu zorlu mücadelede, ulaşmamız gereken zaferin umudu ile Önderlik’ten aldığımız güç ve perspektiflerle bu varlık-yokluk savaşında, dönemin ruhuna uygun taktiklerle başarılı eylemler yapılmaktadır.

Dersim’de yapılan her eylem, 1937-38 sürecinde işgalci TC devletinin geliştirdiği katliamlara verilen bir cevap; aynı zamanda Paris’te Sara, Rojbîn ve Ronahî yoldaşlarımızın katliamı karşısında verdiğimiz intikam sözümüzdür. Ortaya çıkan her direniş, Dersim’de direnen ve sembolleşen Kürt kadınları olan Zarifelerin, Besêlerin ve Amed Zindanı’nda boyun eğmeyen Sara Yoldaş’ın ruhunun temsiliyetidir. 15 Ağustos’ta Büyük Komutanımız Agit Yoldaş tarafından sıkılan ilk kurşun Botan halkında direniş ruhu yaratırken, bu ruh Zendura, Avaşin, Zap ve birçok alanda Kürt gençlerinin fedai duruşlarıyla tüm Ortadoğu halkları için yeni bir umut ışığı olmuştur. Aynı zaman 1992 Cizre Serhildanları sırasında Binevş Agal Yoldaş’ın öncü duruşu tüm Kürdistan halkının özgürlük sembolü olurken, Kürt Kadınının bu savaşı nasıl sahiplendiği ve öncülük yaptığını da göstermiştir. Son süreçte Dersim ve Botan’da gerçekleştirilen bu başarılı eylemlerin temeli, miras aldığımız bu kutsal gelenekten gelmektedir. Yeni taktiksel çıkışlarla gerçekleştirilen bu eylemler, kaynağını Önder Apo’nun ‘’Devrimci Halk Savaşı’’ perspektifini esas alan militan kadının oluşturduğu güçten almaktadır.

5 Ağustos’ta Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Çakmaklı Köyü’nde düşmanın gizli birliklerine karşı Zin Cizre ve Yılmaz Dersim arkadaşlar anısına 2 koldan, yeni dönemin ruhuyla yapılan taktiksel eylem Kürdistan kadınlarının bu savaşı zaferle taçlandıracağını somut bir şekilde ortaya koymuştur.

Yine Botan’da Egîdên Botanê Zafer Hamlesi çerçevesinde, 6 Ağustos’ta Wan’ın Şax ilçesine bağlı Şamınıs Köyü’nde bulunan düşman birliklerine ve düşman aracına yönelik yapılan başarılı eylemler YJA Star güçlerinin Kürdistan’ın tüm alanlarında öncü kadın misyonundan hareketle süreci güçlü bir şekilde omuzladığını göstermiştir.

Yeni dönem gerillacılığının profesyonelleşerek daha da gelişeceğine, bu tarz ve taktiklerin öncülüğünü YJA Star gücü olarak yapacağımıza olan inancımızla, eylemde yer alan ve emeği geçen tüm komutan ve savaşçı yoldaşlarımızı kutlarken, 15 Ağustos oluşturduğu Zafer Ruhu’yla hepinizi selamlıyor ve başarılar diliyoruz.”