YPJ: Özgür kadın iradesiyle soykırım ve tecridi yenelim

8 Mart'ı selamlayan YPJ, "Özgür bir kadın iradesiyle her türlü soykırım, işgal ve tecrit politikasını yenelim" dedi.

DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ

YPJ Genel Komutanlığı, 8 Mart’a ilişkin paylaştığı mesajında “Baharda özgürlük müjdesini halklara vereceğiz. Yaşamın tüm alanları kadın rengiyle anlam bulacak” dedi.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Dünyadaki tüm kadınların ve Rêber Apo’nun gerçek yol arkadaşlarının direniş ve mücadele gününü kutluyoruz. Bu kutsal günde kadın özgürlük devriminin tüm şehitlerini anıyor ve özgürlük mücadelesini yükselteceğimize söz veriyoruz" denildi.

'MÜCADELEMİZİ BÜYÜK BİR ÖFKEYLE BÜYÜTÜYORUZ'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) olarak bugün dünya direnişçi kadınlarının kıymetli mirasına yönelik özgürlük yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Roza Luxemburg, Clara Zetkin, Leyla Qasim, Leyla Xalid, Sakîne Cansız ve Gülnaz Karataş'tan direniş ve zafer bayrağını devraldık. Bugün Rojava savaşının kahramanları Arin Mirkan, Rêvan Kobanê, Zilan Hesekê, Tolhildan Raman, Rojda Minbic ile birlikteyiz. Bu kahraman kadınların yol arkadaşları olarak bununla gurur duyuyor ve her türlü soykırım, işgal ve tecrit politikalarına karşı mücadelemizi büyük bir öfkeyle yükseltiyoruz.

New York'tan Afganistan'a, Şengal’den İran'a, erkek egemenliğinin tahtını sarsıp yıkılma noktasına getiren tüm dünya kadınlarının direniş ruhunu selamlıyor; yüzyılın karanlığının yenildiği, kadın direniş bayrağının dalgalandırıldığı devrim alanından, buradan, dünyanın tüm mücadeleci kadınlarına selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz.

'ÖNDER APO'NUN FİKİRLERİYLE BUGÜNLERE ULAŞTIK'

Bugün dünyanın dört bir yanındaki kadınlar, savaş, soygun, taciz ve soykırım yoluyla kendini örgütleyen egemen erkek zihniyetine isyan etti. YJA Star gerillaları Kurdistan dağlarında, İran'da kadınlara yönelik her türlü istismar, infaz ve baskıya karşı İran ve Rojhilat kadınları Jina Emini ruhuyla, özgürlük savaşı yürütüyor. Afganistan'da Taliban'ın vahşetine karşı Afgan kadınları isyan etti ve ısrarla özgürlük talep ediyor. Burada, Rojava'da ve Kuzeydoğu Suriye'de Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Arap, Kürt, Ermeni, Süryani, Asuri kadınlar, dünyanın en terörist gücü olarak adlandırılan DAİŞ’e ve işgale karşı savaşıyor. Kadınlar örgütlenip, hayatın her alanını tek bir ruhla kucaklayarak devrimin kazanımlarına sahip çıkıyorlar. Kadınların tek bir dereye akan bu akan enerjisi, tüm toplumun özgürlüğünün kaynağı oluyor, bu da mücadele coşkumuzu güçlendiriyor.
Elbette böylesine kutsal bir gün olan 8 Mart'ta tüm kadınlara armağan edilen kadın özgürlüğü fikrini ortaya koyan Önder Apo'nun düşünce ve fikirleri sayesinde bugünlere ulaştık. İşte bu nedenle Rojava devrimine kadın devrimi denildi.

 

YPJ olarak baharla birlikte daha da parlaklaşan özgürlüğün müjdesini tüm bölge kadınlarına ve halkına vereceğiz. Hayatın her alanı kadının doğası ve çekiciliğiyle anlamlı olacaktır. Erkek zihniyetine karşı örgütlenmek ve mücadele etmek ancak savunmayla mümkündür. Böylece kendimizi ve kadın özgürlüğü devrimini sürdürülebilir ve kalıcı kılabileceğiz. Bu temelde tüm kadınları örgütlenmeye, her alanda korumayla silahlanmaya çağırıyoruz ki özgür bir kadın iradesiyle her türlü soykırım, işgal ve tecrit politikasını yenelim."