YPJ: Savaşçılar Arîn Kobanê ve Sorxwîn Celal şehit düştü

YPJ Genel Komutanlığı, işagalci Türk devletiniKobanê’de bir araca yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısında. savaşçılar Arîn Kobanê ve Sorxwîn Celal’in şehit düştüğünü açıkladı.

ŞEHİT AÇIKLAMA

YPJ Genel Komutanlığı açıklamasında şunlar belirtildi:

“İşgalci Türk devletinin gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Arîn Kobanê ve Sorxwîn Celal yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Soykırımcı ve işgalci Türk devleti,savaşçılarımıza, yurtsever halkımıza ve devrim öncülerine karşı barbarca bir saldırı içindedir. 3 Nisan günü Kobanê’ye yönelik gerçekleştirilen saldırıda Arîn Kobanê ve Komutan Sorxwîn Celal yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Onların anıları önünde saygıyla eğilip, hürmetle anıyoruz. Yurtsever ailelerine, halkımıza ve yoldaşlarımıza başsağlığı dileklerinde bulunuyor, bu yapılan saldırıların tek tek intikamını alacağımızı belirtiyoruz.

ARÎN KOBANÊ

Arîn Kobanê yoldaşımız yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Yurtseverlik kültürüyle büyüdü. Henüz genç yaşına rağmen devrim mücadelesinde yerini aldı. Emeği ve yetenekleri ile özgürlük devriminin bir ferdi haline geldi. Halkını savunma bilinciyle, örnek militan ölçüleriyle bütün hamle ve görevlere katılarak güçlü bir öncülüğün sahibi oldu.

SORXWÎN CELAL

Çele’nin Pinyanişî aşiretinin yurtsever bir ailesinde dünyaya gelen Sorxwîn yoldaşımız, Kürt kültürüyle büyüdü. Eğitimini yurtseverliğin kaynağından alan Sorxwîn yoldaşımız, işgalci güçlere karşı Çele’nin sokaklarında gelişen serhildanlara da aktif katıldı. İşgalci Türk devleti’nin desteği ile DAIS çetelerinin Kobanê’ye saldırmasıyla, Sorxwin yoldaşımız direnişe yöneldi. Şehit düşeceği ana kadar büyük bir cesaret ve fedakarlıkla Til Berak, Til Hemis, Hesekê ve Serêkaniyê savaşlarında, en ön cephelerde öncülük yaparak bütün hamlelerde yer aldı. Savaşta bir gözünü kaybederek savaş gazisi olan Sorxwîn yoldaşımız, defalarca yaralandı. Sorxwîn yoldaşımız yüreği büyük bir komutandı, her yoldaşını yüreğinde yer etmesini bilirdi. Mütevazı ve sabırlı kişiliğiyle bilinirdi. Bütün yoldaşları tarafından sevilir ve her arkadaşının üzerinde derin bir etki yarattı.

Ailelerine ve yurtsever halkımıza başsağlığı dileklerimizi iletiyor, şehitlerimizin amaç ve idealleri yolunda mücadelemizi büyüteceğimizi yineliyoruz. Onlardan devraldığımız bayrağı yükseltip zafer ile taçlandıracağız. Halkımızdan isteğimiz, şehitlerimizin davasına sahip çıkmalarıdır. Düşmanın saldırılarına ve haince oyunlarına karşı duyarlı olup gereken yerde tutum sahibi olunmalıdır.”