GÖRÜNTÜLÜ

YPJ Komutanı Aryen Efrîn : Çeteleri topraklarımızdan söküp atacağız

YPJ Kobané Komutanlarından Aryen Efrîn, Türk devletinin Efrîn ve Ezaz çevresine yönelik saldırıları ile DAİŞ, El Nusra, Ehrar û Şam gibi çete gruplarına açık destek sunduğunu belirtti.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) çatısı altında yer alan güçlerin DAİŞ, El Nusra, Ehrar û Şam gibi çete gruplarının işgali altında bulunan bölgelere yönelik özgürleştirme hamlesi başlattığını belirten YPJ Kobané Komutanı Aryen Efrîn, QSD güçlerinin başlattığı özgürleştirme hamlelerinin bölgede yaşayan halkların yoğun talebi üzerine gerçekleştirildiğini söyledi.

YPJ Komutanı Aryen Efrîn, QSD güçlerinin şu anda gerek Cizir Kantonu’nda gerekse de Efrîn Kantonu ve çevresinde DAİŞ, El Nusra, Ehrar û Şam gibi çete gruplarına yönelik başlattığı temizlik hamlelerinin başarılı bir şekilde devam ettiğini de belirtti.

QSD güçlerinin başlattığı özgürleştirme hamlelerinde ‘Suriye ve Rojava topraklarını tümden çetelerden temizleyeceğiz’ şiarını esas aldığını söyleyen Aryen Efrîn, bu hamleler kapsamında bir çok stratejik alanın özgürleştirildiğini vurguladı.

YPJ Komutanı, Der Jemal‘den Tıl Rıfat‘a kadar uzanan geniş bir hattın DAİŞ, El Nusra, Ehrar û Şam gibi çete gruplarından temizlenerek özgürleştirildiğinin altını çizdi.

TÜRK DEVLETİ SALDIRILAR İLE ÇETELERE AÇIK DESTEK VERİYOR

YPJ Komutanı Aryen Efrîn, DAİŞ, El Nusra, Ehrar û Şam gibi çete gruplarından temizlenen alanlara yönelik, QSD savaşçılarının ortaya koyduğu Demokratik Suriye perspektifine karşı bir tahamülsüzlük ve saldırının söz konusu olduğunu belirtti.

Türk devletinin özgürleştirilen alanlara yönelik yaptığı saldırılar ile aslında DAİŞ, El Nusra, Ehrar û Şam gibi çete grupları ile ne kadar içli dışlı olduğunu ortaya koyduğunu dile getiren YPJ Komutanı, Türk devletinin QSD güçlerinin özgürleştirdiği alanlara yönelik gerçekleştirdiği saldırılar ile QSD güçlerinin ilerleyişine darbe vurmak istediğini belirtti.

Türk devletinin saldırıları ile esas itibariyle de DAİŞ, El Nusra, Ehrar û Şam gibi çete gruplarına açıktan destek verdiğini ifade eden Aryen Efrîn, kimi Türk devlet yetkililerinin bu durumu reddetmediğini hatta göğüslerini kabarta kabarta kabul ettiklerini kaydetti.

TÜRK DEVLETİ QSD’NİN İLERLEYİŞİNDEN RAHATSIZ

YPJ Komutanı Efrîn, Türk devletinin Efrîn ve Ezaz çevresindeki QSD mevzilerine yönelik obüs ve ağır silahlar ile düzenlediği saldırılarla tüm dünyaya bu bölgede QSD güçlerinin ilerleyişinden rahatsız olduğunu, çete grupları ile ilişkisi olduğunu gösterdi.

SALDIRILAR DEMOKRATİK SURİYE’YE YÖNELİKTİR

Türk devletinin bu saldırılarının Demokratik Suriye’nin inşasına yönelik olduğunu ifade eden Efrîn, saldırıların Demokratik bir Suriye’nin inşasına izin vermeyeceğiz anlamına geldiğini belirtti.

YPJ Komutanı Aryen Efrîn, Demokratik Suriye’nin inşası için yoğun bir çaba içerisinde olan QSD güçlerine yönelik saldırılarıların, aslında demokratik bir Suriye istemeyen güçlerden yana tavır koymak anlamına geldiğini, Türk devletinin saldırılarının da tam da bu esasa dayalı olduğunu kaydetti.

TÜRK DEVLETİ SİVİLLERE SALDIRIYOR

Aryen Efrîn, QSD güçlerinin ilerleyişini saldırılarla durduramayan Türk devletinin savunmasız, silahsız sivilleri hedeflemeye başladığını söyledi. Efrîn, askeri güçlerin zarar görmediğini ancak sivil halkın Türk devletinin saldırılarından dolayı maddi ve manevi büyük zarar gördüğünü dile getirdi.

EFRÎN AMBARGO VE KUŞATMAYA RAĞMEN GÖÇ EDEN HALKLARA KUCAK AÇIYOR

Efrîn Kantonu’nun ambargo ve kuşatmaya rağmen topraklarından göç etmek zorunda kalan halklara kucak açtığını dile getiren YPJ Komutanı, hali hazırda Suriye’nin birçok bölgesinden gerek DAİŞ, El Nusra, Ehrar û Şam gibi çete gruplarından kaçarak gerekse de rejim güçlerinin saldırılarından kaçan binlerce Arap, Türkmen vb. halk ve inanç topluluklarının güvenli olduğu için Efrîn’e göç ettiğini kaydetti.

Efrîn Kantonu’na yönelik çok uzunca bir süredir ambargo ve kuşatma uygulandığını belirten YPJ Komutanı Aryen Efrîn, bu ambargo ve kuşatmanın esas olarak halklara uygulandığını, bu nedenle de halkın günlük yaşamsal ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz duruma getirilmeye çalışıldığına dikkat çekti.

Bu kuşatma ve ambargonun sadece Efrîn Kantonu’na yönelik olmadığını, Kobanê ve Cizir Kantonu üzerinde de ambargo uygulandığını ifade eden Aryen Efrîn, açlıkla terbiye etme politikası yürütüldüğünü bunun da uluslararası anlaşmalara göre suç olduğu söyledi.

TÜRK DEVLETİ ULUSLARARASI HUKUĞU ÇİĞNİYOR

Türk devletinin Efrîn ve Ezaz çevresine yönelik saldırıları ile uluslararası hukuku çiğnediğine dikkat çeken Efrîn, Türk devletinin mutabık kaldığı ve anlaşma imzaladığı bütün uluslararası anlaşmaları da bozduğunu vurguladı.

Türk devletinin saldırılarını meşrulaştırmak için de YPG/YPJ güçlerini ‘terörist’ olarak nitelemekte olduğunu ifade eden Aryen Efrîn, ‘’Türk devletinin anlayışı, AKP ve Erdoğan zihniyetine göre kadınları kaçıran, tecavüz eden, kafa kesen DAİŞ, El Nusra, Ehrar û Şam vb. çete grupları değil, 4 yıldır halkını ve topraklarını fedaice savunan YPG/YPJ güçleri ‘terörist’’ diye konuştu.

KIRMIZIÇİZGİMİZ HALKLARIMIZ, SURİYE VE ROJAVA TOPRAKLARIDIR

YPJ Komutanı Aryen Efrîn, kırmızıçizgilerinin halklar, Suriye ve Rojava toprakları olduğunu ifade etti.

Türk devletinin sivillere, Suriye ve Rojava topraklarına yönelik saldırılarla birlikte kırmızı çizgiyi aştığını dile getiren YPJ komutanı Aryen Efrîn, Türk devletinin topraklarına yönelik herhangi bir saldırı gerçekleştirmediklerini vurguladı.

‘’Ancak görüyoruz ki Türk devleti Rojava topraklarına her fırsatta saldırıyor. Yer yer sınırlarımızı geçiyorlar. Halkımıza zarar veriyorlar’‘ diyen Efrîn, bunun kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

ABD ÖNCÜLÜĞÜNDEKİ KOALİSYONA VE RUSYA’YA : LAF DEĞİL, PRATİK GÖRMEK İSTİYORUZ

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon üyelerinin Türk devletinin saldırılarına karşı bir sessizlikleri söz konusu olduğunu söyleyen Aryen Efrîn, koalisyon içinden sadece ABD ve Fransa’nın çok cılız bir tepkileri olduğunu belirtti.

YPJ Komutanı Aryen Efrîn, Rusya ‘nın da Türk devletinin Efrîn ve Ezaz çevresine yönelik saldırılara karşı açıklamaları olduğunu, ancak gerek uluslararası koalisyon üyesi ABD ve Fransa’nın gerekse de Rusya’nın tepkilerinin sadece sözde kaldığını, pratikte ortaya birşey konulmadığını vurguladı.

ÇETELERİ TOPRAKLARIMIZDAN SÖKÜP ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ  

QSD güçleri olarak tüm Suriye ve Rojava’yı DAİŞ, El Nusra, Ehrar û Şam vb. çete gruplarından temizleyemeye devam edeceklerini ifade eden YPJ Komutanı Aryen Efrîn, Suriye toprakları üzerinde yaşayan, Demokratik Suriye ve Özgür Rojava isteyen halklar için ne gerekiyorsa onu yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

YPJ Komutanı Aryen Efrîn, ‘’Sosyal, siyasal, ekonomik ve askeri anlamda ne gerekiyorsa yapacağız. Halklarımızı her alanda savunacağız’‘ diye konuştu. Efrîn, kendileri için esas olanın çetelerin işgali altındaki bölgelerde yaşayan halkların talebi olduğunu söyledi.

YPJ Komutanı Aryen Efrîn, ‘’Bu topraklar üzerinde tehdit oluşturan çete gruplarını söküp atmak için, Mınbiç, Cerablus, Raqqa neresi olursa olsun gideceğiz’’ dedi.