YPJ savaşçıları 8 Mart’ı kutladı

YPJ savaşçıları Eyn İsa’da dün düzenledikleri törenle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Yüzlerce YPJ ve QSD savaşçısı Eyn İsa’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Düzenlenen törene MSD Yürütme Konseyi Başkanı İlham Ehmed, YPJ komutanlarından Zinarîn Kobanê, Avaşîn Efrîn ve Rojda Minbic de katıldı.

İlham Ehmed törende yaptığı konuşmada tüm kadınların 8 Mart’ını kutladı ve “Özgür yaşam için yaşam çizgimizi direniş ve mücadele çizgisi yapmalıyız” dedi.

İlham Ehmed konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tarih sayfalarında bugün kadınlar için unutulmaz bir gündür. Direnişçi ve mücadeleci kadınlar haklarını elde etmek ve eşitlik için mücadele etti. Bugün Suriyeli kadınlar terör ve erkek egemen zihniyet yüzünden savaş, şiddet ve zulme maruz kalıyor. Mevcut savaşta büyük bir enerji kaybediyor. Buna karşı Kürt, Arap, Süryani, Türkmen toplumlarında kadınlar egemen zihniyete karşı kadınların kurtuluşu için mücadele ederek örgütleniyor. Bu direnişçi duruş sayesinde terör örgütünü yenilgiye uğrattılar. Devrimde her alanda büyük zaferlere öncülük ettiler. Bu mücadeleyle tarih sayfalarında yer alacak efsaneler yazdılar.”

Özgür bir yaşam için direniş ve mücadele çizgisini benimsemek gerektiğini ifade eden İlham Ehmed, “Bunun için terörü sona erdirmeliyiz. Ama bu sadece DAİŞ olarak tanınan terör değil, ataerkil sistemi esas alan terörü yok etmek için yaşamımızda direniş çizgisini oluşturmalıyız. Bugün kutsal duruşunuz sayesinde adım adım özgürlüğe yürüyoruz, sizler mücadelenizle kadınları kurtardınız. Bu tecrübe küçük bir alanla sınırlı kalmamalı, tüm Ortadoğu’ya yayılmalıdır. Bu tecrübe bugün sizin zaferlerinizle gurur duyan tüm dünya kadınlarının olacaktır” ifadelerini kullandı.

Tüm kadınların 8 Mart’ını kutlayan İlham Ehmed sözlerini şöyle noktaladı: “Mücadelemizi sürdüreceğimize ve direneceğimize söz veriyoruz. Sizlere başarılar diliyorum. Şehit Barîn, Arîn ve Avesta şahsında özgürlük için canlarını feda eden tüm şehitleri anıyoruz.”

Konuşmanın ardından savaşçılara gül dağıtıldı. Kutlama savaşçıların düzenlediği etkinliklerle devam etti.