YPJ: Bu direniş asla boyun eğmeyecektir

YPJ, "İşgalci Türk devletinin gerçeğini ifşa etmek için Gurbetellilerden Agirî Yılmazlara, Dilovan Gever’den Gulistan ve Hêrolara kadar uzanan özgür kadın basın mücadelesinin bir direniş tarihi vardır ve bu direniş asla boyun eğmeyecektir" dedi.

YPJ AÇIKLAMA

YPJ Basın İrtibat Merkezi, Silêmanî’nin Seyîdsadiq ilçesinde Türk devletine ait SİHA'ların, özgür basın emekçilerini taşıyan bir araca düzenlediği saldırıda iki kadın gazetecinin katledilmesine ilişkin açıklama yaptı.

YPJ, "Faşist Türk devletinin, kadın gazeteciler Gulistan Tara ve Hêro Behadîn’e yönelik saldırısı, Başurê Kurdistan topraklarına yönelik ilhak planlarını örtbas etmek amacıyla gerçekleştirilmiştir" dedi. 

YPJ açıklamasında, “İşgalci Türk devleti, Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal saldırılarını ve düşmana hizmet eden ihanetçi güçleri yakından takip eden, gerçek yüzlerini kamuoyuna duyuran Gulistan ve Hêro’yu hedef almıştır. Bu iki cesur gazeteci, ne pahasına olursa olsun hakikati ortaya çıkarmak için mücadelelerini sürdürmüşlerdir. Kürt basın tarihi, Kürt halkının mücadelesiyle aynıdır ve bu direnişin cesur, bağımsızlık ve özgürlük ruhu inkar edilemez” diye belirtildi.

YPJ açıklamasında şunlar belirtildi:

"Baş3urê Kurdistan ve Irak yetkilileri, Başûr topraklarında bir halkın soykırımdan geçirilmesi için açık bir işbirliği olduğunu iyi bilmeli. Gazetecilerin katledilmesi, hakikatin sesinin susturulması demektir. Başûrê Kurdistan ve Irak güçleri, işgalci Türk devletinin kendi topraklarında gerçekleştirdiği bu namert saldırılara izin vermemelidir.

Faşist ve işgalci Türk devletinin gerçeğini ifşa etmek için Gurbetelli’lerden Agirî Yılmaz’lara, Dilovan Gever’den Gulistan ve Hêro’lara kadar uzanan özgür kadın basın mücadelesinin bir direniş tarihi vardır ve bu direniş asla boyun eğmeyecektir. Halkı ve ülkesi için savaşan savaşçı ve gazeteciler olarak, Gulistan ve Hêro’nun mücadelesini zaferle sonuçlandıracağımızı vurguluyoruz"