‘Yürüyüşün hazırlıkları tamam'

CDK-F Eş Başkanı Vedat Bingöl ve Jinên Ciwanên Azad üyesi Bermal Botan 6 Ocak'ta Paris'te yapılacak yürüyüşe güçlü katılım çağrısında bulundu.

Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013'de katledilen üç Kürt kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in katledilişinin 5. yılında 6 Ocak'ta Paris'te büyük bir yürüyüş ve miting düzenlenecek.


Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) Eş Başkanı Vedat Bingöl eylem tertip komitesinin yürüyüş ile ilgili bütün hazırlıklarını tamamlandığını belirterek şunları ifade etti: "Paris katliamının üzerinden beş yıl geçti. Fransa ve Avrupa'daki Kürdistanlılar bu beş yıl içerisinde adalet arayışlarını aralıksız sürdürdüler. Bizce bu katliamın failleri bellidir. Zaten bugün KCK yürütme konseyi eş başkanlığının katliamı Türk İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yapıldığını somut belgelerle açıkladı. Fransa devletinin katliamı aydınlatma yönünde bir adım atmaması Kürt halkında büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. Bizler katliamın 5. yılında Fransa devletinin bu hukuksuz ve adaletsiz tutumuna karşı sesimizi daha güçlü çıkaracağız.”

Yürüyüş ve miting için Fransa Komünist Parti’si başta olmak üzere 34 kurumun yürüyüş için çağrı yaptığını belirten Bingöl, Avrupa'da yaşayan tüm Kürdistanlıların ve dostlarının Cumartesi adaleti haykırmaya çağırdı.

BOTAN: GENÇLER YÜRÜYÜŞE GÜÇLÜ KATILMALI

Jinên Ciwanên Azad üyesi Bermal Botan ise “Leyla Şaylemez (Ronahi) biz genç Kürt kadınları için büyük bir semboldür diyerek”, Avrupa'da yaşayan tüm gençleri 6 Ocak Cumartesi günü Paris'te başkaldırıp katillerden hesap sormaya çağırdı.