Yüksekdağ Cizre'de: Kahramanların direniş tarihi yazılacak

Cizre'de inceleme yapan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, iktidarın kan ile tarih yazamayacağını dile getirerek, "Cizre'deki kahramanlar direnişi ile tarih yazdı" dedi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Aralık'ta başlatılan sıkıyönetimin bugünden itibaren gündüzleri kaldırılması üzerine ilçeye akın sürüyor.

DTK Eşbaşkanı Selma Irmak, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu heyet bugün Cizre’ye gitti. Heyeti ilçenin girişinde Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve halk karşıladı. Heyet ilk önce büyük bir vahşetin yaşandığı binaları inceledi. 150'den fazla cenazenin çıkarıldığı bölgede inceleme yapan heyet, Bostancı Sokak'ta birinci bodrumda katledilenlere ait cenaze parçaları ve kemikleri gördü. Devlet güçlerinin 2 hafta boyunca delilleri karartma çalışması yapmasına rağmen sokaklarda bomba atıkları ve mermi kovanları bulundu.

DEVLET BU TOPRAKLARDA KAYBETTİ

Kadınlarla bir araya gelen Yüksekdağ, saldırının asla amacına ulaşmayacağını vurguladı. Devletin bu topraklarda kaybettiği için katliama başvurduğunu ifade eden Yüksekdağ, "Cizre bu vahşetten başı dik çıkacak" dedi. Birinci vahşet bodrumunun bulunduğu sokaktan, ikinci bodrumunun bulunduğu Narin Sokak ve üçüncü bodrumun bulunduğu Akdeniz Sokak'ta inceleme yapan heyet, devlet güçleri tarafından katledilen bir kadının cansız bedeninin teşhir edildiği sokakta açıklama yaptı. Devlet güçlerinin her sokakta bir vahşet uyguladığını belirten Yüksekdağ, "Bu sokakta teşhir edilen kadın direnişçi de bu vahşetin bir boyutudur" dedi.

"Devlet bu sokakta büyük bir ahlaksızlık yaptı" diyen Yüksekdağ, bunu yapanların insanlıktan nasibini almadığını dile getirdi.

'BU İKTİDAR AYAKTA KALMAYACAK’

Direnen tüm kadınları selamlayan Yüksekdağ, "Bu ahlaksızlıkların ve vahşet bodrumlarının izlerini silemeyecekler. Bu vahşet hafızalarda iz bıraktı. İktidar Cizre'de katliam yaptı. Bu iktidar ayakta kalmayacak. Biz bu konuda eminiz. İktidar da artık ayakta kalmayacağını biliyor" diye konuştu.

‘VAHŞETİN DEĞİL DİRENİŞİN TARİHİ YAZILACAK’

"Operasyon bitti" açıklamasına rağmen devletin sokağa çıkma yasağını kaldırmadığını vurgulayan Yüksekdağ, "Vahşetin izlerini silmek için ellerinden geleni yaptılar. Hala bu sokaklarda katledilen insanların parçaları bulunuyor. Bu evlere atılan topların parçaları ve kovanlar halen bu sokaklarda. İktidar bu topraklarda kan ile tarih yazamayacak. Burada onların vahşetleri değil, kahraman Cizrelilerin direniş tarihi yazılacak" ifadelerini kullandı.

Heyet inceleme sonrası Cizre Belediyesi'ne geçti.