35. Mîhrîcana Govendên Kurdistanê ödül töreniyle sona erdi

35. Kurdistan Govend Festivali yapılan ödül töreniyle sona ererken, birincilik ödülünü Koma Şiyar aldı.

MÎHRÎCAN SONA ERDİ

Almanya'nın Esslingen kentinde gerçekleşen 35. Mîhrîcana Govendên Kurdistanê, akşam saatlerinde yapılan ödül töreni ile sona erdi.

KOMA ŞIYAR BİRİNCİ OLDU

Birincilik ödülünü Koma Şiyar kazandı. Almanya'nın Salzgitter kentinden katılan grup, Amed yöresinden Şeva Zavê, Keşeo, Delîlo, Du Nig, Heranî, Govend ve Çepik isimli halk dansları sergilemiş ve büyük beğeni toplamıştı.

İkincilik ödülünü İsviçre'nin Basel kentinden katılan Evîna Welat bi Hevra grubu kazandı. Grup Gimgim yöresinden Yawşirme, Yarê, Xweş Bazin, Giranî, Çepkî, Sivikî ve Zifkiro isimli halk dansları sergilemişti.

GOVENDA BARAN İKİ ÖDÜL ALDI

Almanya'nın Köln kentinden katılan ve Colemêrg-Çelê halk danslarını sergileyen Govenda Baran ise iki ödül kazandı. Grup hem Üçüncülük ödülünü, hem de Cil û Berg (Kostüm) Ödülü'ne layık görüldü. Ana sloganı "Hebûna me azadiya me ye" (Varlığımız özgürlüğümüzdür) olan grup, 9 kadın ve 5 erkek oyuncudan oluşuyor. Grubun sergilediği halk dansları şunlardı: Rûbar/Meymokê, Renî, Sêpî, Tilmercan, Mûmê, Qela Başkalan, Mil, Dunig/Dumil ve Sorgul.

LÊKOLÎN ÖDÜLÜ KOMA KULÎLKÊN WELAT'A VERİLDİ

Lêkolîn (Araştırma) Ödülü'nü ise Almanya'nın Duisburg kentinden katılan Koma Kulîlkên Welat kazandı. Grup Tor yöresinden oyunlar sergilemişti.

Jüri Özel Ödülü iki ayrı gruba verildi. Bu gruplardan biri Mîhrîcan'ın açılış gösterisini yapan Koma Laliş ve yarışa katılan Koma Azadî (Dortmund) oldu.

Jüri Mîhrîcan'a katılan 27 gruba Katılım Sertifikası verdi.