İtalya’da Abdullah Öcalan’a özgürlük konseri

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük çağrısını yeniden başlatmak ve Kürt kültürüne ilişkin otantik bir deneyim yaşatmak için bu akşam büyük bir konser düzenlenecek.

Sanatçılar Farqin Azad, Hecî Karakas, Mustafa Demir ve Aziz Yigit ile Kürt kültürü ve geleneğinin otantik bir deneyimini yaşatmak için bu akşam Roma’da bir konser verilecek. 

La Repubblica gazetesine göre, “sadece başka bir konser değil” diyor. Gazeteye göre aynı zamanda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona erdirilmesi çağrısını yeniden başlatmak amaçlanıyor. 

Habere göre, “Arjantinli eski siyasi mahkum Adolfo Perez Esquivel de dahil olmak üzere 60'tan fazla Nobel Barış Ödülü sahibi tarafından desteklenen Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması çağrısını bir kez daha başlatmak için” sanatçılar sahne alacak. 

Konser 25 Temmuz perşembe günü saat 21:00'de Casilino Sky Park, Viale della Bella Villa 106 adresinde gerçekleşecek. Giriş 7€ olup ön satış kartları Casilina 607 adresindeki Bazar Taverna Curdo Meticcia'da satılıyor.

Gece Ararat Kürt Kültür Merkezi, Kurdistan Network Italy ve Kurdistan Information Office Italy, Uiki tarafından düzenleniyor.