İzmir’de Jîn Art Sanat Evi açıldı

İzmir'de kadınlar için Jîn Art Huner’in açılışı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

JÎN ART HUNER

İzmir'in Konak ilçesi Basmane Semti’nde bulunan Jîn Art Huner’in (Jîn Art Sanat Evi) açılışı büyük bir coşkuyla yapıldı. Sanatçı Hozan Mizgîn'in (Gurbet Aydın) ölüm yıl dönümünde açılışı yapılan ve ona adanan Jîn Art, yoğun ilgi gördü.

Açılışa, DEM Parti Milletvekilleri Burcu Gül Çubuk, Mahmut Dündar, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Barış Anneleri, DEM Parti İzmir il, ilçe örgütlerinin yanı sıra çok sayıda kurum temsilcisi katıldı. Kadınların açılışa kız çocukları ve yöresel kıyafetleriyle katılması renk kattı. 

Açılışta konuşan Barış Annesi Hanife Zengin, Jîn Art’ın barış, kardeşlik ve halkların kültürlerini yaşatmasına vesile olmasını diledi.

Açılış programı Jîn Art'ın konferans salonunda kültür sanat mücadelesinde şehit düşenlerin anısına saygı duruşu ile başladı.

Ardından Jîn Art yöneticisi ve eğitmeni Yılmaz Erincik Hozan Mizgîn'in ölüm yıl dönümünde kurumu açtıklarını belirterek, böyle bir günde açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Erincik, Mizgîn'in hayatı, mücadelesi ve Kürt halkında nasıl bir etki yarattığına dair bir yazı okudu. Daha sonra Mizgîn'in kültür çalışmalarındaki etkilerini anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. 

Daha sonra kurum çalışanlarına emeklerinden dolayı plaket verildi. 

Program, müzisyen Hogır ve Koma Agirê Zerdeşt'in seslendirdiği şarkılarla son buldu.